DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: Kis hiba óriási következményekkel

A német pilóta kedvezőtlen helyről, a 16. pozícióból kezdheti meg a felzárkózást az F1-es Abu Dhabi Nagydíjon, de legalább megmutathatja, milyen potenciál rejlik benne - egyszer már sikerült idén.

Ha egy dobozba rakjuk a Vettel, Abu Dhabi és felzárkózás szavakat, jól megrázzuk, majd belenézünk, a 2012-es futamot kapjuk eredményül, hiszen akkor a vb-címért hajtó német versenyző elképesztő versenyt produkált a bokszutcából, egészen a harmadik helyig előrefutva. Most valami hasonlót hajthat végre, hiszen csapata taktikai melléfogása következtében éppen csak lemaradt az időmérő második részéről, így a 16. pozícióból várhatja a piros lámpák kialvását - idén Kanadában 18. helyről indulva ötödikként végzett, tehát még innen is van esélye a németnek arra, hogy célba vegye a dobogót.



„Azt gondoltuk, hogy elég gyorsak vagyunk, és hogy az az idő elég lesz majd” - nyilatkozta Vettel az időmérő után. „Aztán kiderült, hogy mégsem - semmi különleges nem történt, de ez van. Minden hétvégén a legjobbat próbáljuk kihozni magunkból, de most nem sikerült. Kis hibát vétettünk, mely nagy következményekkel járt, de tudjuk, hogy mi történt. Most hátulról kell rajtolnunk, ami nagy kihívást fog jelenteni nekünk.”

Kimi Raikkönen - aki végül harmadikként zárt - eredményét csapattársa is elismerte, hozzátéve, hogy a finn most jobban munkára tudta fogni az abroncsokat. „Kimi gyorsabb volt - nekem kellett volna egy gyorsabb kört futnom, így talán meglett volna. Vasárnap olyan autók lesznek előttük, melyek normális esetben mögöttünk vannak, így rajtunk áll, hogy a javunkra fordítsuk majd ezt a helyzetet. Sok olyan van közöttük, melyeknél sokkal gyorsabbak vagyunk, így ha kitisztul előttünk a pálya, meglátjuk, mit hozhatunk ki belőle. Ébernek és késznek kell lennünk, és itt lehetséges az előzés - nem mindig könnyű, de nem is lehetetlen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: