DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Nem remél dobogót a hétvége meglepetésembere

Sergio Perez a negyedik pozícióból kezdheti meg a holnapi F1-es Abu Dhabi Nagydíjat, ám úgy érzi, nagyon nehéz dolga lesz, hogy akárcsak megtartsa ezt a helyezést.

Az Abu Dhabi Nagydíj legnagyobb meglepetését eddig Sergio Perez szolgáltatta, aki a második szabadedzést, majd a Q1-et és Q2-t is a harmadik helyen zárta, azaz közvetlenül a két nagy előnyben levő Mercedes mögött. A Q3-ban szintén esélyes volt, hogy megszerezze a Force India szezonjának legjobb rajteredményét, végül a negyedik lett Kimi Raikkönen mögött.

„Nagyon rossz hétvégénk volt Sao Paulóban, ezért alapos elemzést végeztünk az ott tapasztaltakból, és sok újat tanultunk. Azt hiszem, ez a nap megmutatta, mire jó egy gyengébb hétvége, ez pedig fontos” – nyilatkozott Perez Abu Dhabiban. A Brazil Nagydíjat csupán 12. helyen zárta, amely valóban jócskán alulmúlja az elmúlt időszak versenyeit: az előző nyolc futamból négyet a legjobb hat között zárt.



„Úgy gondolom, néhány hellyel előrébb végeztünk, mint amire az autó képes lett volna, ezért nagyon nehéz lesz tartani a mögöttünk levő gyorsabb autókat. De bármi megtörténhet, a fő célom pedig az lesz, hogy a rajtnál befogjam Kimit. A gumikopásunk most elég rossz, ha az első körtől fogva harcolunk, teljesen tönkretehetjük az abroncsot és a versenyt. A lényeg tehát az lesz, hogy a saját futamunkat fussuk, és mindenekelőtt próbáljuk tartani a pozíciót. De ha bármi jobb elérhető, akkor egyértelműen igyekszünk megragadni” – mondta a mexikói, aki a „dobogó” szót szándékosan kerülhette.

Csapattársa, Nico Hülkenberg egész hétvégén elmaradt tőle, az időmérést fél másodperces hátrányban a 7. pozícióban fejezte be. „Eredményes kvalifikáció volt a csapat számára, habár úgy érzem, én előrébb is zárhattam volna. Elégedett voltam a köreimmel, főleg a Q3-ban, ezért kicsit csalódott vagyok ezzel a rajthellyel. Az autó gyors az egyenesben, és az egyensúly is rendben volt a hétvége kezdete óta. A negyedik sorból indulva minden lehetőségünk megvan, hogy jó eredményt érjünk el holnap” – értékelt a német pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: