DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Red Bull maradása biztos, Kvjaté még nem

Az Abu Dhabi Nagydíj hétvégéjén a Red Bull bejelentette, hogy 2016-ban is az F1-ben marad a csapat, versenyzőjük, Danyiil Kvjat azonban még nem teljesen biztos a jövőjében.

Hosszú bizonytalanság után a Red Bull pénteken megerősítette, hogy megkötötték motorszerződésüket a 2016-os szezonra, azonban azt egyelőre nem árulták el, hogy melyik gyártóval – nyílt titok azonban, hogy jobb lehetőség híján a Renault-val folytatják jövőre. A Mexikói Nagydíjat követően Horner úgy nyilatkozott, amennyiben ők versenyezni fognak a következő évben, úgy megtartják pilótáikat.

 Danyiil Kvjat



Daniel Ricciardónak biztos szerződése van, azonban Danyiil Kvjat jövőjét még hivatalosan meg kell erősítenie a Red Bullnak. A kérdésre, van-e létező kontraktusa 2016-ra, Kvjat így felelt: „Őszintén szólva, abból, amit hallottam, valószínűleg igen. Talán még meg kell tennünk a hivatalos lépéseket, szóval várjunk, és majd meglátjuk.” Ezt követően újságírók arra voltak kíváncsiak, számít-e arra, hogy ez hamarosan megtörténik: „Fogalmam nincs.”

A Red Bull rendkívül elégedett Kvjat munkájával: az orosz jelenleg csapattársa, Daniel Ricciardo előtt áll a világbajnoki pontversenyben és a hetedik helyet foglalja el 94 ponttal. Horner legutóbbi nyilatkozatában elmondta, amíg a Red Bull a mezőny tagja, addig versenyzőik jövője is biztosított a csapatnál, így rajtuk nem fog múlni az orosz maradása sem. Az istállónál azt ígérték, néhány napon belül bejelentést tesznek a motorral kapcsolatban, így a jövő évi felállásukról is várható nyilatkozat. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: