DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Williams csak jövőre javít bokszkiállásain

Az elmúlt két évben jelentős problémának számított a kerékcserék lassúsága a Williamsnél, de Valtteri Bottas szerint az "orvosságot" már nem fogják az idei F1-es szezonban alkalmazni.

Rob Smedley, a Williams teljesítményért felelős mérnöke már néhány héttel ezelőtt is rávilágított csapata egyik hiányosságára, azaz hogy rendszeresen sok időt veszítenek a kerékcserék alatt, mely a pályán értékes pozíciókban nyilvánul meg. Azt azonban a grove-iak is elismerték, hogy az anyacsavar tervezésében rejlik a hiba, nem pedig a bokszcsapat munkájában, akiket a közvélemény hajlamos bűnbaknak kikiáltani egy-egy rosszabbul sikerült csere után.



„A srácok nagyszerű munkát végeztek a kiállások során, a gyakorlások alatt a többi csapattal összehasonlítva is” - idézte Valtteri Bottast az Autosport. „De a versenyeken mindig felmerült az a probléma, hogy az anyacsavar nem jött le rendesen a helyéről. Megtaláltuk a módját, hogyan lehetne kijavítani, de sajnos itt most nem fogjuk bevetni, mert nem akarunk kockáztatni semmit. Az autó egy elég érzékeny részéről van szó, de magabiztos vagyok afelől, hogy a következő évre sikerül kijavítani a hibát.”

A finn pilóta jelenleg egy ponttal áll Kimi Raikkönen előtt az egyéni pontversenyben, célja pedig az, hogy meg tudja törni az évet uraló Mercedes és Ferrari hegemóniáját a tabellán. „Az a célunk, hogy legalább az egyik autónkkal megelőzzünk egyet a gyorsabb gépek közül. Nem számít semmit, hogy Kimi, vagy más harcol ezért a pozícióért, versenyzőként minden egyes helyezést meg akarok kaparintani, ha lehetőségem van rá. Azzal az autóval, ami van nekünk, és amit csapatként teszünk, a maximumot szeretném majd kihozni, és a maximumot szeretném elérni a bajnokságban. Úgy vélem, ez a pálya kedvezhet nekünk, de a Ferrari mindig gyorsabb volt vasárnaponként, így meg kell várni, hogy megvan-e a tempónk ahhoz, hogy harcba szálljunk velük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: