DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Megvan a tehetségem Hamilton legyőzéséhez”

Pastor Maldonado szerint túlreagálják a baleseteit, pedig véleménye szerint semmivel sem vezet rosszabbul, mint az F1-es mezőny többi tagja – az ő incidenseikkel azonban senki nem foglalkozik.

Maldonado a Brazil Nagydíjon Marcus Ericssonnal ütközött, ezért a svéd csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn, valamint Mika Hakkinen is élesen bírálta a venezuelait. A Lotus versenyzője szerint azonban nincs semmi kivetnivaló vezetési stílusában, habár elismeri, hogy mindig is agresszíven viselkedett a pályán.

„Mindig elég tökös voltam ahhoz, hogy a határon felül vezessek. Mindig nagyon agresszív voltam. Egész karrierem során. Ha felveszem a sisakom, olyan gyorsan megyek, amennyire csak tudok – néha még gyorsabban. Van, hogy hibázol, de ahhoz, hogy megismerd a határaid, ezekre szükség van. Már a gokartban is, amikor párnát tettünk az ülésemre, hogy jól lássak, elég vakmerő voltam. Mindent vagy semmit – ez volt a mottóm.”

Maldonado



„Ez a játék része, mások ugyanúgy ütköznek, és aztán senki nem beszél róluk. Ha én koccanok, akkor abból rögtön botrány van. Néha úgy gondolom, hogy nem fair, hogy mindig minden az én hibám.” Annak ellenére, hogy meglehetősen sok versenyzővel keveredett már incidensbe, Maldonado elmondta, jó kapcsolatot ápol a többiekkel – a kérdésre, hány barátja van a paddockban, a venezuelai így felelt: „Több, mint gondolnád! Valószínűleg több mint Lewis Hamiltonnak, például.”

„Fernando Alonsóval és Felipe Massával barátok vagyunk, jól kijövök Sergio Perezzel is annak ellenére, hogy évekig kemény csatákat vívtunk.” A kérdésre, fel tudná-e venni a harcot Hamiltonnal, Maldonado így felelt: „Kipróbálnám! Sajnos még nem volt esélyem arra, hogy egy nyerő autóba üljek, de azt hiszem, ha egy Mercedesben lehetnék, akkor lépést tudnék tartani Lewisszal. Eléggé ambiciózus vagyok és nagy bennem a harci szellem. És tudom, hogy megvan a tehetségem ahhoz, hogy legyőzzem őt.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: