DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button: Többnyire csak teszteltünk idén

2015 rettentően megterhelő év volt a McLaren-Honda partnerkapcsolat, és a gárda F1-es pilótái számára, Jenson Button pedig tudja, hogy kemény tél áll előttük - éppen ezért remél komoly előrelépést.

A 2009-es szezon világbajnoka már korábban is nyilatkozott arról, hogy a McLaren-Honda számára kulcsfontosságú lesz, hogy mit tudnak alakítani az előttük álló holtszezonban, most pedig az idei szezon fényében tekintett előre - remélve, hogy 2016 sokkal több jót tartogat számukra. Az mindenesetre jelzésértékű, hogy szezon előtt a csapatnál dobogós helyezéséket céloztak meg, de normál körülmények között továbbra is ott vannak, ahol az év első korábbi szakaszaiban: a mezőny végén.



„Tudtuk, hogy nehéz szezon áll előttünk, de az utóbbi néhány verseny különösen keménynek bizonyult” - idézte Buttont az Autosport. „Jó lett volna, ha nagyobb megbízhatóságot tudunk elérni, most viszont komoly előrelépésre készülünk, hiszen a következő szezon sokkal izgalmasabbnak ígérkezik számunkra. Ebben az évben többnyire csak teszteltünk. Néhány versenyen jók voltunk, persze a szokatlan körülményeknek köszönhetően. Az időnk nagy részét azonban csak teszteléssel töltöttük, különféle dolgokat próbálgattunk a motor, de az autó, a karosszéria és az aerodinamika terén is.”

„Minden versenyre vittünk új elemeket, és attól függetlenül, hogy ez látható volt-e a köridőkben, vagy sem, tanultunk belőlük. Hosszú tél áll előttünk, ahol nem lesz könnyű megtalálni a szükséges időnyereséget, de minden részletre ki fogunk majd térni. Ha az élre kerülünk, akkor két és fél másodpercre van szükségünk, ami óriási előrelépés lenne. Hogy ez sikerülni fog-e vagy nem, azt nem tudom, de abban biztos vagyok, hogy sokat léphetünk előre a tél során” - mondta a brit.

Button szerint ezek a gondolatok jártak a fejében akkor is, amikor 2016-ra is a McLaren mellett döntött. „Nem változott a véleményem Japán után, amikor eldöntöttem, hogy jövőre is maradni szeretnék. Azért döntöttem így, mert úgy vélem, remek évünk lehet jövőre, a csapaton belül pedig érzem a szenvedélyt - legyen az Sakura vagy Woking, mindkét helyen óriási elánnal dolgoznak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: