DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Meglepő, kinek mond köszönetet Hamilton

Oroszországban a Mercedes F1-es csapata bebiztosította az idei konstruktőri bajnoki címet. Lewis Hamilton olyan korábbi csapattagnak adott hálát, aki rég nincs az istállónál.

Lewis Hamilton negyedik alkalommal nyert az elmúlt öt verseny lefolyása során Szocsiban, hat másodperccel szelte át Sebastian Vettel előtt a célvonalat. Az eredménynek köszönhetően a Mercedes zsinórban második konstruktőri világbajnoki címét biztosította be. Szokatlan módon nem a versenyen dőlt el, hogy a német gárdának már behozhatatlan a pontelőnye, hanem két órával később, amikor hivatalosan is közölték Kimi Raikkönen 30 másodperces időbüntetését.

„Nagyon különleges szerepet vállalni ebben a sikerben” – fogalmazott Hamilton, aki a következő nagydíjon, Austinban már az egyéni bajnoki címet szerezheti meg. Emellett annak a Ross Brawnnak mondott köszönetet, akinek kulcsszerepe volt a Mercedes elindításában, habár már 2013 vége óta nem a csapat tagja.



„Amikor évekkel ezelőtt beszéltem Ross-szal, sosem gondoltam volna, hogy egymást követő években fogunk bajnoki címet nyerni. Emlékszem, ott ültem vele szemben, és jó érzés fogott el, miközben a tervekről beszélt. Küldenem kell neki egy üzenetet, mert egészen a mai napig, ha sikert érünk el, abban Rossnak is szerepe van” – hálálkodott Hamilton a legendás szakembernek.

A brit pilóta úgy érzi, a Mercedes idén még a tavalyinál is jobb csapatmunkát végzett. „Nem tudhattam előre, hogy ilyen dominánsak leszünk idén, ahogy tavaly sem. Természetesen, amikor a szabályok hasonlóak, akkor nem szoktak változni a viszonyok, de a McLaren, amely egyik évről a másikra visszaesett, megmutatta, hogy a sportban bármi megtörténhet. Tudtam, hogy a srácok jó munkát végezhetnek, csak azt nem, hogy ennyire jó lesz. Ez még a tavalyinál is jobb, ami – továbbra is ezt mondom – fenomenális.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: