DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Hamilton már Austinban bajnok lehet

Nem láttunk szomorú arcot a második F1-es Orosz Nagydíj után, hiszen Lewis Hamilton leszakította Nico Rosberget, amíg Sebastian Vettel megelőzte a németet - Sergio Perez másfél év után állt dobogóra.

A 2015-ös sztenderdhez képest egészen izgalmas versenyt futott a mezőny Szocsiban, amiből viszont Lewis Hamilton és Sebastian Vettel nem sokat érzékelt. Annál inkább Sergio Perez, aki páholyból nézhette a futam drámáját - egy átlagos F1-rajongó számára az volt a legjobb a pódiumon állókat nézve, hogy mindenkinek fülig ért a szája.

„A rajt után elég közel voltunk egymáshoz (Nicóval), azt vártam, hogy jó versenyünk lesz, és sajnálom, hogy a csapat elvesztette az egyik autóját. Amikor láttam magam mögött Sebastiant, arra gondoltam, milyen jó lenne, ha Nico lenne mögöttem, de sajnos nem így alakult. Sikerült megdöntenem Ayrton Senna győzelmeinek számát, amire rendkívül büszke vagyok. Köszönöm Oroszországnak, hogy itt lehetek, mely egy fantasztikus ország, mindenkinek el kell jönnie ide egyszer” - nyilatkozta a brit pilóta a dobogón.



„Nem volt túl sok gondom a gumikkal, annyi történt, hogy lassan ment előttem a safety car. Enélkül a fantasztikus csapat nélkül nem mentem volna sokra, ahogyan a rádión is mondtam, büszke vagyok arra, hogy a csapat tagja lehetek, az utolsó néhány kör olyan volt, mintha egy álom vált volna valóra” - tette hozzá a szezonbeli kilencedik, összességében 42. győzelmét szerző pilóta, akinek Austinban Vetteltől kilenc, Rosbergtől pedig két ponttal kell többet szereznie ahhoz, hogy más három versennyel a vége előtt bajnokká avassák.

Sebastian Vettel a rajtot követően az ötödik helyre esett vissza, de a verseny második felében nem maradt ellenfele a második helyért folytatott harcban. „Nem számoltam (hogy ez volt zsinórban a 4. dobogós helyezésem), de a futam során egyre jobban éreztem magam. Bíztam benne, hogy talán elkaphatom Lewist, de sajnos nem sikerült. Közel voltunk ahhoz, hogy mindkét autónk ott legyen a dobogón, de összességében elégedett vagyok a versennyel” - mondta a négyszeres bajnok, aki azonban nem kívánt jóslatokba bocsátkozni a Ferrari 2016-os teljesítményével kapcsolatban. „Nem tudom mi lesz majd, a futamokon szeretnénk kicsit gyorsabbak lenni, és a Mercedes igazi ellenfeleivé szeretnénk válni. Lépésről lépésre haladunk, az irány jó, és reméljük, jövőre, közelebb leszünk.”

A dobogós interjúk alatt mindig show-t kanyarító Eddie Jordan különösen örült a futam harmadik helyezettjének, hiszen azzal a Force Indiával szerezte meg a pozíciót Sergio Perez, amely gárda 10 évvel ezelőtt még az ő nevét viselte. „Nagyon örülök neki, hogy ismét dobogóra állhatok, különösen azért, mert itt volt a családom is. Egy körrel a vége előtt úgy tűnt, hogy kicsúszik a kezünkből a dobogó, és kicsit el is szomorodtam, hogy nem tehetek semmit. Rengeteg kör volt már a gumijaimban, különösen az elsőket illetően, így amikor megláttam az előttem lévőket kicsúszni, hihetetlen érzés volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: