DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg: Hamilton legyőzése a legfőbb célom

A Mercedes F1-es csapata már vasárnap behúzhatja a konstruktőri címet, de a Szocsiban pole-t szerző Nico Rosberg inkább arra szeretne koncentrálni, hogy minél több pontot hozzon csapattársán.

A német pilóta idén harmadszor örülhetett az első rajthelynek, miután első Q3-as körével komoly előnyt szerzett Lewis Hamilton előtt - a címvédő ugyan elkezdte második körét, de hibázott, így nem maradt ideje a javításra. Valtteri Bottas Japán után ismét harmadik helyet szerzett, de ezúttal erőből sikerült megelőznie a Ferrarikat.

„Még nem gondoltam rá, egyelőre élvezem, hogy megszereztem a pole-t” - nyilatkozta Nico Rosberg az időmérő után tavalyi, verseny elején elkövetett hibájáról. „Nagyon boldog vagyok, annak ellenére, hogy nehéz hétvégénk volt a kevés pályán töltött idő miatt. Az időmérő nagyszerűen sikerült, az autót egyensúlyba tudtam hozni - igaz, kicsi gondolkoztunk azon, hogy vajon hová lyukadunk ki, de végül minden összejött.”



„Örülök neki, hogy jó köröket tudtam autózni. A lehető legjobban próbáltunk meg felkészülni, délelőtt tele tankos köröket is futottunk, hogy meglássuk, mi lesz majd a versenyen. Persze, nagyon fontos, hogy megszerezhetjük a konstruktőri bajnokságot, és fantasztikus is lenne már másodjára ilyen korán begyűjteni, de egyúttal azért leszek kint, hogy csökkentsem a távolságot Lewishoz képest.”

Lewis Hamilton rezignáltan nyilatkozott második helyéről. „Ahogyan tavaly is láthattuk, nem lehet túl rossz a verseny a második helyről indulva. Itt van az egyik leghosszabb távolság az első féktávig, ami lehetőséget kínál az előzésre - de a verseny során máshol is lesznek lehetőségek. 

Valtteri Bottas 2014 után ismét harmadik helyre lőtte be Williamsét, és elégedett volt harmadik helyével. „Trükkös hétvége volt mindenki számára, de jól sikerült kihasználni a harmadik edzést, valamint az időmérőn is megfelelő köröket tudtunk futni. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: