DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Változatosabb hétvégéket az F1-be!

A kétszeres világbajnok úgy véli, jót tenne a sportnak, ha az egyes versenyhétvégéket más-más lebonyolítási rendszer alapján rendeznék meg, mivel szerinte az F1 alig változott a bemutatkozása óta.

A dízelfolt és az eső miatt voltaképpen eseménytelenül alakuló pénteki nap után Romain Grosjean elhintette, hogy a MotoGP-ben ezen a hétvégén látott minimotoros rendezvényhez hasonló „műsorszámmal” kellene feldobni a Formula-1-es nagydíjak pénteki edzésnapját is. Az Orosz Nagydíj időmérőjének napján aztán Lewis Hamilton is felvetette, hogy érdemes lenne változtatni a versenyhétvégék menetén:

„F1-es rajongóként 1000 százalékig támogatnám” – idézi a Mercedes pilótáját a motorsport.com szakoldal. „Az összes csütörtök, péntek, szombat és vasárnap ugyanúgy nézett ki abban a kilenc évben, amióta itt vagyok – kivéve talán az időmérőt, amely átesett némi változtatáson. De összességében a hétvége menete pontosan ugyanaz.”

Hamilton_Szocsi_DPPI



Hamilton szerint fokozná az izgalmakat, ha minden nagydíjat más menetrend szerint bonyolítanának le: „Nem tudom, mi lenne a megoldás. Mindannyian elő tudnánk állni ötletekkel, amelyeknek talán a 99 százaléka sem lenne használható. De úgy vélem, érdekesebb lenne, ha az egyes hétvégék eltérnének egymástól, például másképp osztanák ki a rajtpozíciókat vagy ilyesmi.”

„Nem tudom, mi lenne az ideális, de kellemes lenne, ha nem minden hétvégén ugyanazt kellene csinálnod. Szerintem ez elég szuper lenne, bár elég valószínűtlen, hogy ez valaha is meg fog történni – ez az egész csak szóbeszéd.”

A Formula-1-es versenyhétvégék menetének megreformálásáról egyébként folyamatosan hallani híreszteléseket: nemrég például az az elképzelés is felmerült, hogy akár két rövidebb versenyt tartanának a mostani, nagyjából másfélórás verseny helyett. Egyelőre azonban ezek mind csak ötlet szintjén merültek fel, azt pedig valóban nehéz elképzelni, hogy két egymást követő hétvégét más program szerint bonyolítanának le a száguldó cirkuszban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: