DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rosberg: Remélem, a Ferrarik beférnek közénk

A Mercedes német versenyzője tudja, hogy tetemes ponthátránya miatt külső segítségre is szüksége van ahhoz, hogy ő szerezze meg az idei F1-es világbajnoki címet. Rosberg a Ferrari pilótáiban bízik.

Hiába fogadkozott a 2015-ös szezon előtt Nico Rosberg, hogy a tavalyinál is jobban megszorongatja Lewis Hamiltont a világbajnoki elsőségért folytatott versenyben, egyelőre úgy tűnik, hogy a német idén még esélytelenebb mercedeses kollégájával szemben. A címvédő már nyolcszor diadalmaskodott, szemben Rosberg három sikerével, ennek köszönhetően pedig az előnye már 48 pont, azaz csaknem két futamgyőzelemnyi az összetettben.

A 30 éves pilóta azonban ennek ellenére sem adja fel egyelőre a harcot, bár azzal ő is tisztában van, hogy a jelentős lemaradás miatt már nem csak rajta múlik, hogy sikerül-e felzárkóznia Hamiltonra.

Mercedes_Vettel_Monaco_DPPI



„Nem alakul tökéletesen számomra ez a szezon. Nem szereztem annyi pontot, mint szerettem volna, ezt leszámítva azonban rendben vannak a dolgaim” – nyilatkozta Rosberg, akit a grandprix.com szakoldal idéz. „Lewis egyelőre jobb munkát végzett idén, de a harcnak még nincs vége. Van még öt versenyünk. Igen, a különbség elég nagy, ezért szükségem lesz némi szerencsére, de tudjuk, hogy ebben a sportban bármi lehetséges.”

A német pilóta azt is elárulta, hogy elsősorban a két Ferrariban bízik, akik az eddigi versenyek alapján a leginkább veszélyesnek tűntek a címvédő alakulatra: „Jó lenne számomra, ha beférkőznének közénk” – mondta Sebastian Vettelről és Kimi Raikkönenről a tabella második helyezettje. Persze ez forgatókönyv nyilván csak akkor jó Rosbergnek, ha a Mercedesek közül ő van előrébb, amire az előző futamokon nem sokszor akadt példa.

Sokan úgy vélik egyébként, hogy a német már egyértelműen a másodhegedűs szerepét tölti be az istállónál, amelyet Hamilton suzukai rajt utáni manővere is bizonyíthat, ám Rosberg ezt határozottan cáfolta: „Nem értek egyet a kritikákkal. Az autóban ülve nehéz pontosan megállapítani, mekkora helyet is hagysz az ellenfelednek, de visszanézve rájöttem, hogy én túl sokat hagytam Lewisnak” – ismerte be a pilóta, aki szerint az sem igaz, hogy a Mercedesnél a 2014-es Belga Nagydíjon történt ütközésük óta rangsorolnák Hamilton mögé. „Tanultam belőle, de Spa egy egyszeri hiba volt” – jelentette ki Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: