DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Lauda: Hamilton úgy vezet, mint egy isten

Niki Lauda szerint a mezőny jelenlegi legjobb versenyzője egyértelműen Lewis Hamilton, és ez nem csak a Mercedes fölénye miatt van így – csapattársával szembeni előnye is ezt bizonyítja.

Hamilton a Japán Nagydíjon a győzelmek számának tekintetében utolérte Ayrton Sennát, miután ő is bezsebelte 41. futamelsőségét – év végén pedig csapatának, a Mercedesnek az elnökét, Niki Laudát is utolérheti, hiszen ő is háromszoros világbajnokká válhat. A brit versenyzővel természetesen nagyon elégedett a csapat, Lauda egészen röviden, ám annál lényegre törőbben fogalmazta meg véleményét vele kapcsolatban: „Lewis a legjobb a pályán – úgy vezet, mint egy isten.”

 Hamilton, Lauda



A legendás versenyző azt is elmondta, nála jelenleg egyértelműen a brit a mezőny legjobbja: „Hamilton egyszerűen mindent megnyer, és nagyon keveset hibázik. Ha arra kérnének, állítsak fel egy rangsort a pilóták között, akkor ő lenne az első helyen, ez egyértelmű. A többiek minden erejükkel azon vannak, hogy legyőzzék Lewist, mert most abszolút mindenki felett van. Pontosan tudja, hogyan hozza ki az autóból az utolsó századmásodpercet is.”

Lauda szerint a kétszeres világbajnok csapattársa, Nico Rosberg is megszenvedi azt, hogy a brit kirobbanó formáját mutatja idén. „Már az elmúlt évben is a legjobb volt. De ahogy tovább fokozta ezt, azt a Rosberggel szembeni különbség mutatja.” Az osztrák szerint Hamilton előnye valójában pszichológiai jellegű: „Fejben sokkal inkább ott van, Nico pedig szenved, mert Hamilton jelenleg verhetetlen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: