DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ecclestone a Mercedesszel tárgyalt

Toto Wolff Niki Laudával egyetemben Bernie Ecclestone-hoz volt hivatalos péntek délelőtt - a Mercedes F1-es sportigazgatója elárulta, miről esett szó a megbeszélésen.

Joggal hihetnénk, hogy Bernie Ecclestone arról próbálta meggyőzni a Mercedes vezetőit, hogy változtassák meg hozzáállásukat, és mégis lássák el a Red Bull csapatait motorokkal. A 84 éves üzletember korábban azt mondta, nem kötelezheti a szerződés megkötésére a Mercedest, míg Toto Wolff kihangsúlyozta, hogy nem fogják meggondolni magukat, és nem szeretné veszélybe sodorni saját csapata sikerességét.



„Általános témákról beszélgettünk - az életről!” - mondta Wolff a Motorsport.com-nak Szocsiban. „Bernie nem helyez nyomást senkire, ő körmönfontabban oldja meg a dolgokat. Hogy őszinte legyek, ez a téma (a motorok) nem került szóba. Talán furcsán hangzik, de minden nap tárgyalunk, ez pedig egy teljesen nyílt beszélgetés volt, ahol semmilyen különleges dologról nem beszéltünk.”

„A nyáron sok időt fordítottunk a helyzet elemzésére, és megpróbáltuk megérteni, hogy a Red Bull milyen szituációba került. Vártunk a visszajelzésre, de amikor nem történt előrelépés, úgy döntöttünk, hogy a Williamst, valamint a független csapatokat támogatjuk ahelyett, hogy a Red Bullt üldöznénk. Nem változtattunk a véleményünkön - néhány állítás miatt egy kicsit zavaró lett a helyzet a hét elején, de nem változott semmi. Három ügyfélcsapatunk van a sajátunk mellett, és ebben a struktúrában szeretnénk dolgozni.”

 

Ecclestone-t kicsit zavarta, hogy a Manor hamarabb meg tudta szerezni a Mercedes erőforrásait - holott a Red Bull már korábban megkereste a csillagos gárdát. Toto Wolff szerint azonban nincs kapcsolat a két dolog között. „A Manornak nincs köze a Red Bullhoz. Sok faktor közrejátszott abban, hogy nem jutottak eredményre a korábban elkezdett tárgyalások. Nem hinném, hogy rosszfiúkként tekintenének ránk - minden csapat felelős a saját üzletéért, ezért nem történt hasonló" - tette hozzá az osztrák, aki még mindig háromautós csapatokat szeretne, a Red Bull két csapatának megtartása mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: