DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso kineveti a Manor-Mercedes esélyeit

Hogy a Mercedes-motorokkal erősítő Manor jövőre átugorhatná a McLarent, ha a wokingiak küszködése tovább folytatódna a Hondával? Fernando Alonso lenézően beszélt a kiscsapatról.

A 2016-os szezon előtt talán nem is az a legnagyobb rejtély, hogy hogyan fog kinézni az erősorrend a mezőny élén, hanem az, hogy miként alakul majd a csata az utolsó helyeken. Nagy változások is történhetnek, hiszen a Manor jelentős előrelépésre számít azáltal, hogy Ferrari korábbi motorjai helyett a Mercedes aktuális erőforrását kapja majd meg, a sportba újan érkező Haastól pedig a szoros Ferrari-kötelékek miatt senki sem azt várja, hogy az utolsó helyen fognak kullogni.

Dppi_00115008_482



Ezek fényében pedig minden szem a McLarenre szegeződik, hiszen a csapat idén általánosságban csak az utolsó előtti helyet foglalja el az erősorrendben, és egyelőre megjósolni sem lehet, hogy a Honda mennyire tudja majd kijavítani az erőforrás hiányosságait a jövő évre.

Fernando Alonso mindenesetre a hétvégén ismét hangsúlyozta, hogy még két évig, a szerződése időtartamának lejártáig biztosan a wokingiakkal marad, ennek nyomán pedig Szocsiban fel is vetették neki azt a provokatív kérdést: milyen esélyt lát arra, hogy jövőre a McLaren lesz a leglassabb autó a mezőnyben?

„Nulla. Nulla!” - vágta rá a spanyol, majd ki is fejtette véleményét: „A McLaren a legjobb autók egyikével fog rendelkezni jövőre, ez 100%-ig biztos.”

„Ami pedig a Manor-Mercedest illeti... Minden tiszteletem a Manoré, de szerintem akkor sem lennének sokkal előrébb, ha egy repülőgép-hajtóművet tennének be az autójukba.”

A mezőny nagy túlélőjének számító kiscsapatnál sem maradtak adósak a frappáns válasszal: "Egyelőre nem szólunk hozzá ehhez, hiszen elég időnk lesz átbeszélni, amikor jövőre a szomszéd garázsba költöznek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: