DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Kár lenne a Red Bullért, de az F1 túléli”

Azzal, hogy nem kötnek velük motorszállítói szerződést, a Mercedes közvetve a Red Bull távozásának kiváltója lehet – Toto Wolff sportigazgató sajnálná az energiaitalosokat, de nem állna meg az élet nélkülük...

Egyre kevesebb olyan szereplője van a királykategóriának, aki még nem szólalt meg a Red Bull esetleges kiszállásával kapcsolatban. Toto Wolff sem először nyilatkozik a témában, akinek a Mercedes sportigazgatójaként speciális érintettsége van a kérdésben, hiszen az energiaitalosok válsága többek közt abból fakad, hogy a Mercedes nem vállalta a motorszállítói szerepet – bár a csillagosok részéről állítják, hogy igazán komoly megkeresés nem is történt.

kvjat_sing_cs



Wolff egy kitzbüheli rendezvényen fejtette ki véleményét a kérdésről, miszerint bár az F1-et megérintené a Red Bull esetleges kiszállása, a sportág túlélné ezt is: „Úgy gondolom, hogy a jelenlegi helyzetben fontos, hogy minden csapatot megtartsunk, ám a múltban is láttunk már példát arra, hogy istállók jönnek és mennek. Nem mondom, hogy a Red Bull tucatcsapat lenne, hiszen egy nagyszerű márkáról beszéltünk, ám néhány éve 18 hónap leforgása alatt a Toyota, a Honda és a BMW is távozott, melyek egytől-egyig nagy gyártók voltak, de a sportág túlélte a dolgot.”

„Szóval jelenleg arra kell fektetni a hangsúlyt, hogy megtartsuk őket, de ha nem sikerül, az F1 ezt is túléli” – folytatta Wolff, majd Christian Horner pár nappal ezelőtti nyilatkozatával szembehelyezkedve hangsúlyozta, hogy nem zajlanak tárgyalások a Bikák és köztük: „A Red Bull most is tárgyal, de nem velünk. Majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok. Mindenesetre határozottan ne tenne jót az F1-nek a Red Bull és a Toro Rosso elvesztése.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: