DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Honda all-int hívott, Alonso a mezőny végén

Minden zsetonját bedobta a Honda az oroszországi F1-es hétvége előtt, így a minden bizonnyal a rajtrács végére sorolt Fernando Alonso minden eddiginél jobb erőforrással várhatja Szocsit.

A német Auto Motor und Sport arról számolt be, hogy a Honda felhasználta fennmaradó négy zsetonját, azaz elkészült a 2015-ös erőforrás utolsó változata. Michael Schmidt tudósító értesülései szerint a motort csak Fernando Alonso autójába szerelik be Szocsiban, ami azt is jelenti, hogy a spanyol a rajtrács végéről kezdheti majd meg a futamot.

alonso_suz_cs



A Mercedes szintén friss motorokkal kedveskedik ügyfeleinek, ám a Williams, a Force India és a Lotus nem a legújabb, a gyári csapat által használt erőforrást kapja, mivel – mint arról Schmidt beszámol –, a Petronas ilyen rövid idő alatt nem tudott kellő mennyiségű, ehhez a motorhoz szükséges üzemanyagot biztosítani.

A Ferrari egyetlen idei motorokat használó partnere, a Sauber szintén új motorokkal szerepel Szocsiban, ám ez még a Montrealban bevezetett erőforrás, s nem a monzai „szupermotor”. Így tehát a Renault ügyfelei az egyetlenek, akik nem kapnak új motort Oroszországra – mint Christian Horner nemrég elmondta a Speed Weeknek, a Red Bullnál nem is tudják, mikor érkezik a fejlesztett erőforrás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: