DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hoppá: Mégis Red Bull-Mercedes lesz jövőre?

Amikor már mindenki eldőlt kérdésnek tekinthette, hogy a Red Bull nem kap motorokat a Mercedestől jövőre, jött Christian Horner, és gyorsan rácáfolt erre. Újabb fordulat az F1-es motorsztoriban?

Váratlan fordulatot vett a Red Bull Formula-1-ben maradásáról szóló história: immár jó ideje úgy tűnt, hogy a Renault-val való szakítás után a Ferrari lehet az energiaitalosok egyetlen alternatívája, minthogy a Mercedesszel nem tudtak (sőt, nem is nagyon próbáltak) megegyezni, a Red Bull-Honda házasságot pedig úgy tűnik, hogy egyik fél sem szeretné igazán, bár a fiókcsapatot, a Toro Rossót így is szóba hozták a japánokkal.

redbull_mercedes_rb



Christian Horner csapatfőnök aztán hétfő este elment Dietrich Mateschitz tulajdonos saját TV-csatornájának Sport und Talk című műsorába, ahol fontos kijelentést tett: „Jelenleg két versenyképes motorszállító van a Formula-1-ben, a Mercedes és a Ferrari. Mindkettővel zajlanak a tárgyalások” – mondta a brit csapatvezető, amivel cáfolta azokat a híreket, miszerint már eldőlt, hogy nem lesz Mercedes-motor a Red Bullban.

A stuttgartiak részéről ezzel némileg ellentétes nyilatkozatok érkeztek: Niki Lauda korábban kijelentette, hogy a Red Bull nem is mutatott komoly érdeklődést az erőforrásaik iránt, míg Toto Wolff sportigazgató már szeptemberben lezártnak tekintette az ügyet. Csakhogy, mint arra Horner rámutatott a végső szót még nem mondták ki, s Wolffnak erre nincs is lehetősége:

„A döntés nem rajta áll, ennél magasabb szinten hozzák majd meg” – mondta a 41 esztendős brit, majd hozzátette: „Mindenesetre gyors megoldásra van szükségünk, remélhetőleg a következő hetekben végre elrendeződik a kérdés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: