DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff: Nem igaz, hogy Hamilton nyeri a házi csatákat

A Mercedes két pilótája között az elmúlt két év során egyre egyértelműbben kirajzolódott az erősorrend, Nico Rosberg rendre alulmarad a Lewis Hamiltonnal szembeni csatákban. Ám Toto Wolff nem így látja.

Hamilton és Rosberg rivalizálása először 2014-ben került komolyabban a rivaldafénybe, amikor a megtáltosodott Mercedesszel a két pilóta hirtelen a mezőny élén, a bajnoki címért folyó harcban találta magát. Az első év végén Hamilton diadalmaskodott, nagyban köszönhetően annak is, hogy a pályán zajló egymás elleni küzdelmeikből rendszerint ő jött ki győztesen - tavaly Szahírban és a Hungaroringen például ki tudta védekezni csapattársa támadásait, Suzukában és Austinban pedig előzéssel tudott túljutni a németen.

A tendencia idénre sem változott, noha a két pilótától ebben az évben eddig kevesebb éles összecsapást láthattunk. Legutóbb a Japán Nagydíj rajtjánál azonban volt köztük egy kis tolakodás, ami szintén Hamilton pozíciónyerésével zárult, miután Rosberg kénytelen volt feladni vezető helyét.

Dppi_00115014_478



A Mercedes üzleti ügyvezetője, Toto Wolff nem is kerülhette el azt a kérdést, hogy véleménye szerint miért marad rendszeresen alul Rosberg Hamilton ellenében. Egy elmélet szerint a németen a tavalyi spái ütközés hagyott mély nyomot, és azóta viselkedik óvatosabban a kerék-kerék elleni ütközeteknél, de az osztrák szakember ezt azonnal cáfolta.

„Többször is láttunk már közöttük szoros csatákat, mint például tavaly Bahreinben és Spában, ez pedig mutatja, hogy mennyire keményen tudnak harcolni egymással. Nem akarom azt mondani, hogy az összecsapásaikból rendszerint Lewis jön ki győztesen, ez így nem igaz” - kelt Rosberg védelmére a crash.net-nek adott interjúban.

Wolff szerint Rosberg nem lett engedékenyebb, mindez csak a közvélemény téves megítéléséből fakad. „Próbáljuk fenntartani a jó kapcsolatot a csapattársak között, elejét véve minden ellenségeskedésnek. Emiatt tűnhet egy versenyző néha túl engedékenynek, és aztán ezt sokan gyengeségként róják fel neki” - magyarázta a csapatvezető, ezzel megerősítve azt, amivel nemrég Rosberg is védte magát.

A németnek idén sincsenek jó kilátásai a bajnoki címre, öt futammal a szezon vége előtt ugyanis 48 ponttal áll Hamilton mögött a tabellán. Főnöke szerint azonban nem is kérdés, hogy végsőkig küzdeni fog.

„Nem adta fel. Szerintem egy versenyző semmi esetre sem dobja be a törölközőt, kivéve ha már matematikailag is minden esélyét elvesztette. Nicótól is pontosan ezt a hozzáállást látjuk” - mutatott rá Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: