DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ki lesz Grosjean utódja a Lotus-Renault-nál?

A francia versenyző Haashoz távozásával a pilótapiac egy fontos ülése szabadul fel, minden bizonnyal egy gyári pozíció. Az F1-es csapat elmondása szerint számos izgalmas lehetőségük van.

Pastor Maldonado maradását Szingapúrban jelentette be a Lotus, a Renault hétfői szándéknyilatkozatának fényében pedig úgy tűnik, a venezuelai gyári pilóta lesz 2016-ban, mikor a franciák visszatérnek a világbajnokságra. Romain Grosjean, aki korábban elmondta, szívesen csatlakozna ismét a Renault-hoz, a Ferrari-motoros Haas együttesnél folytatja.

Távozása azt jelenti, hogy egy értékes, gyári ülés válik szabaddá a következő szezon rajtrácsán. Az esélyesek névsora a motorsport.com szakoldal szerint a következő: Kevin Magnussen, Jean-Eric Vergne, Stoffel Vandoorne, valamint a jelenlegi tartalékpilóta, Jolyon Palmer. A Lotus érdekeltségi körébe tartozó – habár a Mercedeshez is komoly szálak fűzik – Esteban Ocon neve tartalékpilótaként merült fel.



„Most már nyilvánosan is ’bonne chance’-t mondhatunk Romainnak, aki új vadászmezőkre költözik jövőre. Igazán értékes volt számunkra az elmúlt években, ezért egészen biztosan hiányozni fog” – mondta Federico Gastaldi, a Lotus csapatfőnök-helyettese, mikor a pilótakérdésről faggatták. „Pastort bejelentettük az egyik ülés gazdájaként, emellett pedig jó pár ízletes versenyző elérhető. Mindent megteszünk, hogy kívánatos legyen ülésünk, amelyet valakinek be kell tölteni.”

Valószínű, hogy a döntést a Lotus és Renault már közösen fogja meghozni. „Ezután megbeszélések fognak következni bizonyos helyeken, aztán egy pontos bejelentést teszünk. Azt már nyilvánosan megerősíthetem, hogy én nem fogok vezetni” – zárta viccelődve Gastaldi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: