DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Egyre szabadszájúbb lesz a Red Bull orosza

A múlt héten autóját, most pedig tavalyi oroszországi futamát illette kevésbé szép kifejezésekkel a Red Bull ifjú F1-es pilótája, Danyiil Kvjat, akinek szeptember nem sok szerencsét hozott.

Azt szokás mondani, hogy az ember istenigazából csak az anyanyelvén tud káromkodni, a Red Bull fiatal orosz versenyzője, Danyiil Kvjat viszont mostanában nem nagyon tud angolul sem megnyilvánulni anélkül, hogy ne hagyná el a száját egy-két csúnyább kifejezés. A Japán Nagydíjon autója rakoncátlankodása úgy felhergelte, hogy több üzenetét is ki kellett sípolni, most pedig az orosz futam hivatalos előzetesébe sikerült a crap szót bedobnia, amikor tavalyi versenyéről beszélt.

„A kvalifikáció nagyszerűen sikerült, a verseny viszont egyszerűen... hogy is mondjam... nos, sz*r volt” – idézte fel Kvjat a hétvégét, melyen az 5. rajthelyet szerezte meg, de vasárnap nem volt képes tartani a tempót, folyamatosan esett vissza a mezőnyben, s végül pontot szem szerzett. „Problémáink adódtak a fogyasztással a verseny során, igazán csalódást keltő nap volt. Remélem, hogy idén több örömre adunk majd okot a rajongóinknak.”

kvjat_baleset_d6



Az oroszra ráférne egy jó eredmény, hiszen hiába futott egymás után két remek versenyt Magyarországon és Belgiumban, ezt követően több csalódás érte: Monzában csak tizedik lett, Szingapúrban jó rajthelyét csak egy hatodik pozícióra tudta váltani, míg Japánban F1-es karrierje legnagyobb balesetét szenvedte el – saját hibájából.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: