DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Massa-Hülkenberg: Eldőlt, ki hibázott

Ritka eset, de jó látni, hogy ilyen is előfordul az F1-ben: a Szingapúri Nagydíj első safety carját okozó Massa-Hülkenberg ütközés egyik résztvevője, ha nem is azonnal, de idővel vállalta a felelősséget.

A Szingapúri Nagydíj 13. körében előbb a virtuális, majd az „igazi” safety cart is a pályára kellett küldeni Felipe Massa és Nico Hülkenberg ütközése következtében, miután a bokszból visszatérő brazil és a hármas kanyarbéli pozícióját feladni nem kívánó német összetalálkozott egymással. Utóbbi azonnal kiesett a versenyből, míg előbbi egy lassú defekt miatt a bokszba kényszerült, s később szintén feladta a futamot – igaz, mint kiderült, nem a baleset következtében.

massa_hulk_sing_6_d



Az eset után mindketten a másikat hibáztatták, ám ez hamarosan megváltozott. Massa másnap reggel kapott egy üzenetet a telefonjára, melyben a német versenyző elnézést kért a történtek miatt. A Le Mans-i győztes napokkal Szingapúr után így idézte fel a történteket: „Több helyet kellett volna hagynom Felipének, kívülről is megtarthattam volna a helyet legalább a következő kanyarig” – mondta a német, hozzátéve, hogy a csapat figyelmeztette Massa érkezésére:

„A bokszból üzenet érkezett a rádión, s én magam is láttam őt a kanyarkombinációt teljesítve. Abban a kanyarban természetesen már nem, de tudtam, hogy ott van – nem válhatott semmivé” – mondta Hülkenberg, aki büntetése jogosságát sem vitatja. „Nem ideális, de így is lehetett látni a dolgot. Még akkor is, ha tulajdonképpen én magam is megbüntettem magamat, hiszen a versenyem azonnal véget ért, pedig végezhettem volna ott is, ahol Sergio.”

Massa egyébként nem haragszik Hülkenbergre: „Szép gesztus, hogy bocsánatot kért. A bokszkijáratból abban a szögben nem lehet látni a pályát, de tudtam, hogy Nicónak valahol ott kell lennie. A bokszból szóltak, hogy meccsben leszünk egymással, de mire megláttam, már késő volt, csapdába estem” – mondta a brazil, hangsúlyozva, hogy műszaki gondjai miatt egyébként sem ért volna célba, így neki tulajdonképpen semmit nem számított ez a baleset.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: