DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Egy darabig nem lesz Sydney-ben F1-es futam

Év elején arról szóltak a pletykák, hogy ha Mike Baird nyeri az állami választásokat, Melbourne-ből Sydney-be viszi az F1-et, Victoria állam fővárosa viszont 2023-ig meghosszabbította szerződését.

1985-től 1995-if Adelaide, 1996-tól egészen mostanáig pedig Melbourne látta vendégül a Forma-1-et Ausztráliában, sőt, a tavaly nyáron megkötött szerződés értelmében egészen 2020-ig az Albert Parkban gyűlnek majd össze a száguldó cirkusz versenyzői. Az év elején azonban Új-Dél-Wales állam elnöke, Mike Baird kijelentette, hogy ha újraválasztják, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Sydney-be vigye az Ausztrál Nagydíjat.



Első blikkre lenyűgözően hangzik, hogy az Operaház és a Harbour-híd adna hátteret az új ausztrál verseny helyszínéhez, hiszen az elképzelések között egy Monacóhoz, vagy egy Szingapúrhoz hasonló utcai pálya szerepelt. Daniel Andrews, Victoria állam első embere viszont saját Facebook-oldalán, egy videoüzenetben jelentette be, hogy 2013-ig biztosan Melbourne-ben marad az Ausztrál Nagydíj - némi iróniával a hangjában.

„Sajnálom Mike, de a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj ott fog maradni, ahová igazán tartozik: Melbourne nagyszerű városában” - mondta Andrews, miközben egy, Baird-t Ferrari-overálban megjelenítő Daily Telegraph-számot lobogtatott a kezében. „A jó hír az, hogy te, tízezrek Új-Dél-Wales-ből, Ausztráliából és az egész világból örömmel jönnek majd Melbourne-be, hogy részesei legyenek ennek a nagyszerű eseménynek. Még jegyet is adhatok majd neked” - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: