DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Rosberg: Meglepődtünk az előnyünkön

A Mercedes német versenyzője nem számított rá, hogy ekkora fölényben lesznek az F1-es Olasz Nagydíj első napján. Véleménye szerint holnap könnyedén ledolgozhatja Hamiltonnal szembeni lemaradását.

Ahogy az idei összes versenyhétvége, úgy az Olasz Nagydíj is a Mercedesek fölényével kezdődött: mind a délelőtti, mind a délutáni szabadedzésen a címvédő gárda két versenyzője végzett az élen Lewis Hamilton, Nico Rosberg sorrendben. Az ezüstnyilak fórja ráadásul még a megszokottnál is nagyobbnak tűnik: az első tréningen például a harmadikként végző Sebastian Vettel még honfitársától is bő egy másodperccel elmaradt.

A második másfél óra során aztán már közelebb kerültek az ellenfelek, ám Rosberg így is azt nyilatkozta, hogy nem számítottak ekkora előnyre: „Igen, meglepődtünk. Jelenleg nagyon gyorsnak tűnünk, s ez elégedettséggel tölt el” – idézi a pilóta szavait a motorsport.com szakoldal.

Míg a többi istálló egyelőre nem jelent fenyegetést rájuk, házon belül annál szorosabb lehet a verseny, hiszen a második edzésen csupán 21 ezredmásodperc választotta el egymástól a két pilótát. „Lewis gyors volt eddig, de a végén nagyon közel kerültem hozzá, amikor az időmérős szimulációnkat teljesítettük. Ez rendben volt, vagyis a helyes irányba haladunk” – kommentálta Rosberg. „Egyelőre még nem tudtam az élre kerülni, de természetesen holnap ismét megpróbálom. Nagyon szorosan alakult a mai nap, és biztos vagyok benne, hogy jó lehetőségeink lesznek szombaton.”

Hamilton is elégedett volt az első nap végén: „Jó napot zártunk. Főként tesztelésre használtuk az időt, rengeteg dolgot kipróbáltunk. Az autó jónak tűnik eddig ezen a hétvégén, és a csapat tempója is nagyszerű, szóval a továbbiakban is így kell folytatnunk.”

A britek kétszeres világbajnoka röviden a Mercedes frissített erőforrásáról beszélt, ám csak ugyanazt ismételte meg, amit már tegnap is elmondtak a monzai fejlesztésekről: „Ugyanolyannak érzem. Főként megbízhatósági változtatásokat hajtottunk végre rajta” – mondta Hamilton, hozzátéve, hogy az eddigi és a mostani motor is fantasztikus.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: