DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Csak vegetál a Lotus Monzában?

Sajtóhírek szerint az F1-es istálló gondjai nemhogy múltak, hanem inkább szaporodtak az Olasz Nagydíjon. Inkább a részvétel, semmint a versenyzés lehet céljuk Monzában.

A Lotus szezonja első dobogóját érte el a Belga Nagydíjon, egy minden más tekintetben nagyon nehéz hétvégén, amelyen jogi vitába keveredtek a tavalyi tesztpilóta, Charles Pic képviselőivel. Monzában ismét a pódium egyik fokát tűzték ki célként, ám az istállónak Olaszországban is egy halom nehézséggel kell szembenéznie.

A jogi huzavona miatt több napig tartott, amíg a Lotus felszerelése elhagyhatta Spa-Francorchampst, és további aggodalomra adott okot, hogy miközben a többi csapat már berendezkedett a monzai depóban, a fekete-arany egylet kamionjai még meg sem érkeztek. Szerdán végre begurult a pálya kapuin a szállítmány – amelyet a Lotus a közösségi médiában is szorgalmasan dokumentált –, ez azonban nem jelenti azt, hogy a csapat fellélegezhet.



Pastor Maldonado szponzora, a PDVSA az istálló jövőjének és Renault szerepvállalásának bizonytalansága miatt egyelőre nem fizette ki a pilóta jövő évi szponzorációját, amely nyáron lett volna esedékes. A nehéz helyzetben levő, hatalmas tartozásokat felhalmozó Lotus megérzi a késlekedést, ugyanis vélhetően már idén elköltenék ezt az összeget.

A GMM szerint a londoni bíróság pénteken több hitelező panaszát hallgatja meg, ami Spához hasonlóan lefoglalásokhoz vezethet. Egy másik pletyka szerint a türelmüket vesztett beszállítók miatt fontos alkatrészek hiányoznak Monzából, ezért az istálló inkább csak résztvevőként van Monzában, semmint valódi versenyzőként. A Lotus a Renault döntésére vár, és jelen helyzetben valószínűtlennek tűnik, hogy bármi más segíteni tudna talpra állni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: