DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappenék a Pirelli pártján állnak

Max Verstappen, és édesapja Jos Verstappen is az olasz gumigyártónak adott igazat az F1-es Belga Nagydíj óta folyó vitával kapcsolatban - mindketten kockázatosnak ítélték Vettel taktikáját.

A 2017-re a Ferrarival szóba hozott Max Verstappen talán azzal akarja elejét venni a találgatásoknak, hogy egy jelenleg is folyó vitában nem a maranellóiak oldalára állt. Sebastian Vettel a Belga Nagydíj 14. körében rakatott fel közepes keverékű abroncsokat, amivel az volt a tervük, hogy 30 körig, tehát a leintésig használják őket. Tervük nem vált be, a Ferrari két körrel a vége előtt defektet kapott, és azóta folyik a szópárbaj - ki az egyik, ki a másik oldalt támogatva.



Az ifjabbik Verstappen az osztrák Servus TV-nek nyilatkozott a gumikrízisről, és az első versenyző lett, aki a Pirellinek adott igazat. „A Ferrari hatalmas kockázatot vállalt az egy kiállással, én magam is háromszor álltam meg” - nyilatkozta a holland versenyző, aki még nem tagja a gumiügyben szintén felszólaló pilóták érdekvédelmi szövetségének, a GPDA-nak.

Édesapja, a 2003 végén visszavonult Jos Verstappen hasonló véleményen van. „Az az érzésem, hogy Vettel defektjének egészen más oka volt mint a Rosbergének. Vettel nagyon sok kört vezetett azon a szetten, ami nyilvánvalóan kockázatos volt. Most Monza következik majd, ahol a sebességek még nagyobbak lesznek, de mégis azt gondolom, hogy a Ferrari túl sokáig hagyta kint Vettelt azokon az abroncsokon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: