DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo: Talán harcolhatunk a Ferrarival...

Az ausztrál F1-es pilóta sokat vár a Renault Oroszországban érkező újításairól, de sokkal nagyobb reményeket fűz 2016-hoz - már ha a Red Bull marad a franciák motorjainál.

Daniel Ricciardo neve mellett idén egyetlen egy dobogós helyezés figyel a Magyar Nagydíjról, noha tavaly a Belga Nagydíj után többen azt rebesgették, ha a Red Bull még rá tudna húzni egy keveset, akkor akár a Mercedes párosát is meg tudná szorongatni a bajnoki címért. Nem így lett, de teljesítménye legalább remek alapot nyújtott az idei hadjárathoz. Év elején azonban keservesen csalódnia kellett, hiszen az RB11-es nem hogy győzelemre, még dobogóra sem volt alkalmas, néhány hete pedig azt nyilatkozta, hogy szezon közben módosítania kellett céljain.



A Red Bull és a Renault folyamatos csatározásai még jelenleg is folynak, noha a franciák átfogó fejlesztési csomaggal készülnek az Orosz Nagydíjra. Az ausztrál abban reménykedik, hogy az újítások végre beválnak, így versenyképes autóval állhat rajthoz a szezon utolsó öt futamán. „Ha papíron növeljük a teljesítményt, és mindenen javítunk, amin csak tudunk, akkor előrébb kell kerülnünk” - idézte Ricciardót az F1i.com. „Azt is feltételezni lehet, hogy a Ferrari szintjére kerülünk majd. De nem biztos, hiszen ahogyan a tavalyi évben is, idén is előfordulhat, hogy a próbapadon más adatokat kapunk, mint amikor a pályára visszük az autót.”

„Ezért mindig megpróbálom lejjebb adni az elvárásaimat, hiszen inkább meglepődni szeretnék, mintsem csalódni.” Ricciardo hozzátette, hogy a frissítések - sikerességük esetén, persze - akár a jövő szezonban is felhasználhatóak lesznek. „Nagyon nagy fordulópontot jelentene a szezonunkban, és persze a következőben is. Úgy vélem, majd az idő megmondja, de addig is bízunk a legjobbakban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: