DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Nem érdekel, mennyi pole-t szerzek

A világbajnokság ugyan még nyitott, de Lewis Hamilton már magáénak tudhat egy trófeát: az F1-es pole-pozíciókért járó serleget, ennek ellenére a brit nem foglalkozik az időmérőkkel.

Ahogyan arra nemrég Toto Wolff is rávilágított, Nico Rosbergnek csak abban az esetben lesz esélye a világbajnoki címre, ha valahonnan plusz tizedeket tud elővarázsolni szombatonként, mert 2015-ben Lewis Hamilton 11-ből 10 alkalommal is elhódította az első rajtkockát. Azt maga a kétszeres világbajnok is elismerte korábban, hogy idei eredményei nagyban köszönhetőek időmérős teljesítményének, most mégis azt nyilatkozta, hogy nem igazán foglalkozik azzal, hogy az idei pole-trófeát már sikerült megkaparintania.



„Tavaly nem kaptam meg a sajátomat, így ne várja, hogy egy trófeát fognak odaadni neki” - figyelmeztette Nico Rosberg a csapattársát, aki nemrég azzal is odaszúrt a britnek, hogy „nem az időmérők döntik el a bajnokságot”. Nyilván nem így van, de ezzel Hamilton is tisztában van. „A pole-trófea nem nagyon izgat engem” - nyilatkozta a listavezető. „Az a célom, hogy megnyerjem a világbajnokságot, bár jó érzés mindig a pole-ban állni.”

„Mindent odaadnék a bajnokságért, az összes pole-t, és az értük járó trófeát is, de összességében boldog vagyok az idei időmérők alakulásával, hiszen óriási előrelépést jelentett” - tette hozzá 2008 és 2014 világbajnoka. Nemrég Niki Lauda nyilatkozta azt, hogy Hamilton megállíthatatlan és legyőzhetetlen idén, majd hozzátette, hogy Rosbergnek csak akkor lesz esélye ellene, ha a brit valamilyen hibát vét - erre ebben a szezonban nem sokszor akadt példa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: