DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Vettel előbb gondolkodjon, aztán kritizáljon”

Nem sokan akadtak az F1-es paddockban, akik nemtetszésüket fejezték ki Sebastian Vettel Pirellit ostorozó kirohanása miatt, ám a korábbi csapatfőnök, Eddie Jordan egy volt ezek közül.

Vettel azt követően vesztette el a hidegvérét, hogy a Belga Nagydíj utolsó előtti körében minden előjel nélkül eldurrant autójának jobb hátsó kereke egy extrémhosszú etap 28. körében. A Pirelli szerint a történteken nem kellene csodálkozni, hiszen a Ferrari olyan szinten feszegette a taktikát, ami már nem biztonságos, pilótatársai azonban Vettel mellé álltak, mondván nem lenne szabad, hogy egy abroncs így szétdurranjon, még ha élettartama végéhez ért is.

Dppi_00115012_617



A BBC szakértőjeként ténykedő Jordan szerint azonban Vettel nem sportemberhez méltóan viselkedett a futamot követően. „Sebastiannak előbb gondolkodnia kellene, mielőtt nyilvános támadást indít egy olyen világméretű cég, mint a Pirelli ellen” - hangsúlyozta a szókimondó ex-csapatfőnök.

Kiegyensúlyozott teljesítményének és két győzelmének köszönhetően Vettel a belga forduló előtt csupán 42 és 21 ponttal volt elmaradva a Mercedes két pilótájától, és a szezon féltávjánál lesipuskásként még esélyesnek tűnt arra, hogy Hamiltonék esetleges újabb hibáit kihasználva megszorongassa őket a bajnoki csatában. Jordan szerint Vettel is őszintén hitt ebben a forgatókönyvben, ezért volt nehéz számára lenyelni a harmadik hellyel járó 15 pont elvesztését.

„Vettel mindenáron a bajnoki csatában akart maradni, ezért vállaltak ekkora kockázatot a Ferrarival. És emiatt volt Sebastian annyira csalódott. 67 pontos hátrányával immár leírhatja idei bajnoki esélyeit” - vélekedett a 67 éves ír.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: