DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Tost: „Tehetségesek a versenyzőink, de…”

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost büszke újoncaira, Max Verstappenre és Carlos Sainzra, azonban szerinte teljesítményükhöz és eredményeikhez nagyban hozzájárul az autó versenyképessége.

A csapat jelenleg 35 ponttal a hetedik helyet foglalja el a konstruktőrök listáján, a pontok jelentős részét azonban Verstappen birtokolja, az ő neve mellett 26 egység áll, ezzel tizedik a világbajnoki tabellán. „Nagyon boldog vagyok miattuk, igazán jó munkát végeznek” – nyilatkozta Tost. Mindketten fantasztikus teljesítményt nyújtanak és megmutatták számunkra, hogy nem hiába igazoltuk le őket. Nem hinném, hogy egy tapasztalt versenyzővel sokkal több pontunk lenne.”

A Toro Rosso vezetője elmondta, versenyzői bizonyították tehetségüket, ez pedig abban mutatkozik meg leginkább, hogy sokkal erősebb autókkal is fel tudják venni a harcot. „Max [Verstappen] eddig nagyon jól szerepelt és remek csatákat vívott például [Pastor] Maldonadóval Ausztriában is. Nem szabad elfelejtenünk, hogy azoknak a versenyzőknek 70-80 lóerőnyi előnyük van, vagy talán még több is.”

Franz Tost, Carlos Sainz



„Ebből kifolyólag igazán elégedettek vagyunk a teljesítményükkel. A legfontosabb, hogy mindketten motiváltak és elkötelezettek, ezért pozitív energiát adnak a csapatnak. De az autónk is nagyon jó, a kasztni is közel áll a top versenygépekhez. James Key technikai emberei remek munkát végeznek” – folytatta.

Miután a csapatfőnök dicsérettel halmozta el a pilótákat, azért hozzátette: újoncként egyikük sem szerepelne ilyen jól, ha a csapat nem biztosítana számukra olyan autót, amely jelentősen megkönnyíti a dolgukat a Forma-1-be történő beilleszkedésben. „Igen, mindketten tehetségesek, de még fiatalok, tapasztalatlanok, és ha az autó nem működne ilyen jól és nem lenne ennyire könnyen vezethető, akkor sokkal nehezebb lenne a dolguk.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: