DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mexikó készül a nagy napra, jön Charlie Whiting

Már 90 százaléka elkészült a mexikói versenypályának, így a helyszín hamarosan készen áll arra, hogy 23 év után idén újra fogadja a Forma-1 mezőnyét – ezt hamarosan Charlie Whiting is megerősítheti.

Mexikó utoljára 1992-ben látta vendégül a száguldó cirkuszt, így a szervezők tavaly óta azon dolgoznak, hogy helyrehozzák a versenypályát, amely a tervek szerint október 1-jére el is készül. Az első aszfaltréteget már lefektették, így minden készen áll arra, hogy fogadni tudják Charlie Whitingot, az FIA versenyigazgatóját. „Már majdnem elkészültünk. Minden nap előrelépéseket teszünk, és a tervek szerint haladunk” – mondta a pálya promóterének ügyvezetője, Federico Gonzalez.

mexico-1



„90 százalékban kész vagyunk, már szinte minden épületet befejeztünk a pálya körül. Charlie Whiting később meg fog látogatni minket, és biztos vagyok benne, hogy azokban a napokban jóváhagyását adja majd.” A hétvégi belépőjegyek egyébként már mind elfogytak a Mexikói Nagydíjra, így a szervezők kénytelenek voltak emelni a helyszín befogadóképességét. „Tíz százalékkal növeltük a helyek számát” – mondta Gonzalez.

„De ezek is gyorsan fogynak, talán a 10 százalékuk maradt meg, szóval arra számítunk, hogy mindet eladjuk” – folytatta Gonzalez, majd hozzátette, a királykategória mezőnye lesz az első, aki kipróbálhatja a felújított versenypályát. Az ügyvezető azt is elmondta, hosszú távra terveznek a Forma-1-gyel: „A cél, hogy idén minden jegy elkeljen, és innen építkezzünk tovább. Ezt követően rendezhetünk más eseményeket is.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: