DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas: Nem véthetünk több hibát!

Főleg nem olyat, amit a Belga Nagydíjon követett el a grove-i F1-es istálló: a Williams szerelői egy közepes keverékű gumit raktak fel három lágy mellé - a retorzió természetesen nem maradt el.

„Mit ér egy harmadik rajthely, ha nem sikerül dobogós helyezésre váltani?” - ezt a kérdést sokan feltették már a Forma-1 majd’ 66 éves történetében, most a Williams-Valtteri Bottas-pároson volt a soron. A grove-iak ritkán látott hibát vétettek a finn pilóta első bokszkiállásánál: négy, sárgával jelölt lágy helyett csak hármat raktak fel neki, a jobb hátsó helyére pedig egy fehér színű közepes abroncs került fel, komolyan hátráltatva a versenyzőt az előrehaladásban. Bottas áthajtásos büntetést kapott a hiba miatt, mégis sikerült pontokat szereznie kilencedik helyének köszönhetően.



„Nem engedhetünk meg magunknak ilyen hibákat” - idézte a finnt az Autosport. „Ez ismét olyan hétvége volt, amiből tanulnunk kell, hogy ne vétsünk ilyen hibákat a jövőben. Egyértelmű, hogy nem hoztuk ki a 100%-ot a hétvégéből, de egyszerűen nem tudtuk felvenni a versenyt az élen hajtókkal. Sokkal több pontot szerezhettünk volna, mint amennyi végül összejött.”

Az opciós, tehát a mindenkori lágyabb gumik komoly fejtörést okoztak a Williamsnek ebben az évben, Bottas szerint a csapatnak sok tennivalója van még ezen a téren. „A rajtnál nem tudtam eléggé felmelegíteni őket, így beletelt néhány körbe, amíg elérték az üzemi hőmérsékletet - ez a gyenge pontunknak számított. Egyszerűen nem hozzák azt a teljesítményt, amit várnánk tőlük. Azt hittük, hogy a keményebb keverékkel jobban fogunk szenvedni, de most ez volt a legjobb. Valami oka csak van, amit meg kell találnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: