DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Symonds: A Ferrari gerjeszti a Bottas-témát

Ezzel pedig feszültséget kelt a Williams és pilótája között. A brit F1-es csapat biztosan egészen máshogyan próbálna versenyzőt szerezni magának – vélekedik Pat Symonds, a Williams technikai igazgatója.

Az olasz sajtó már tényként is beszámolt arról, hogy Valtteri Bottas jövőre a Ferrarinál folytatja, a Williams azonban, ahova szerződési opció köti a finn pilótát, kitart amellett, hogy a versenyző marad ott, ahol van 2016-ban. Mikor az egyik itáliai magazin, az Autosprint a grove-iak technikai igazgatóját, Pat Symondsot kérdezte arról, Bottas leváltja-e Kimi Raikkönent jövőre, a szakember indulatos választ adott.

„Úgy gondolom, hogy jelen pillanatban Bottas egy Williams-versenyző, jelenleg pedig nem hiszem, hogy ezt bármi meg fogja változtatni. Néhány dolgot azonban szeretnék hangsúlyozni. A véleményem az, hogy a Ferrari viselkedése annak terén, ahogyan megkörnyékezte Bottast, egészen egyértelmű volt” – mondta Symonds.



„Ezzel mindenki tisztában van, a mi nézőpontunkból pedig destabilizáló nem csupán a versenyző, hanem a teljes csapat számára is. Elkerülhetetlenül negatív hatást fog gyakorolni a pilóta és csapat kapcsolatára, és bár a Ferrari nem csinál semmi rossz dolgot, mi, a Williams egészen máshogyan próbálkoztunk volna.”

Bottas menedzsere, Didier Coton, valamint maga a versenyző is úgy véli, nincs rendben, hogy a spekuláció ekkora nyilvánosságot kap, habár ők a Ferrarit nem hibáztatták. „Az igazat megvallva nem helyénvaló a csapat és a Ferrari versenyzője miatt sem ilyen pletykákat terjeszteni. Nem korrekt” – mondta Coton még Magyarországon, Bottas pedig egy szponzori eseményen visszhangozta szavait: „Ezek a pletykák nem helyesek, és nem korrektek a Williamsre és Kimire nézve.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: