DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen: Miért az eredmények alapján ítélnek meg?

A finn pilóta beállíthatta volna legjobb idei eredményét a Hungaroringen, de egy alattomos ERS-hiba megakadályozta ebben - szerinte azt kellene nézni a kritizálóinak, hogy versenyez, nem azt, hogy hol végez.

Kimi Raikkönen másfél év után végzett ismét dobogón a Bahreini Nagydíjon, és a magyar verseny kétharmadáig úgy tűnt, hogy sikerül megismételnie második pozícióját. De az isteni gondviselés sokadjára sem vette kegyeibe, így a bokszból volt kénytelen végignézni, ahogyan csapattársa második győzelmét szerzi Ferrari-vörösben. A finn pilótát egyre többször látják már kinn a Forma-1-ből, bár a legutóbbi hírek arról szólnak, hogy Raikkönen még jövőre is marad – annak ellenére, hogy már most 84 pontos hátránya van Sebastian Vettel mögött. Maga az érintett szerint inkább azt kellene néznie az embereknek, hogyan teljesít a versenyeken, nem pedig azt, hogy milyen eredménnyel zár.



„Nagyszerű győzelem volt ez Sebastian és a csapat számára. Jó lett volna elsőként és másodikként végezni, de a végén nem így alakultak a dolgok” – idézte 2007 világbajnokát a Crash.net. „Az emberek kétféleképpen nézhetik a helyzetet: úgy, hogy mit tettünk jól, vagy csak egyszerűen az eredményre tekintenek. Úgy érzem, hogy megvan a megfelelő sebességünk, csak van néhány dolog, ami megakadályoz bennünket az előrelépésben.”

„Jelenleg nem túl rózsás a helyzet, de vannak pozitív jelek az előrelépésre. Valahogyan meg kell találnunk az utat a változásokhoz, mert a csapat jó eredményekre képes, de ehhez az az első lépés, hogy befejezzük a versenyeket” – tette hozzá Raikkönen, akinek csapattársa is a védelmére kelt. „Nyilvánvaló, hogy ez most szomorú helyzet Kimi számára – nem az én tisztem erről beszélni, de a sok marhaság ellenére, ami most körülveszi, megérdemeltük volna a kettős győzelmet. Úgy vélem, ez a verseny elég sok dologra választ adott” – mondta Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: