DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton elmondta, miért ilyen erős idén

A harmadik vb-címe felé hajtó F1-es pilóta szerint majdnem hibátlan volt tavalyi szezonja, és csak egy területen szeretett volna fejlődni idén - ahol sikerült is, ezért teljesít jobban Rosbergnél.

Tavalyi világbajnoki címe után úgy tűnt, hogy Lewis Hamilton minden szegmensben felülmúlta csapattársát, az időmérő edzéseken azonban Nico Rosberg többször tudott fölé kerekedni, mint fordítva. Amíg a brit csak hét pole-t szerzett tavaly a német tizenegy elsőségéhez képest, addig az idén eddig lezajlott 10 versenyből már kilencet kezdhetett az első helyről – Rosbergnek csak egy pole jutott Barcelonában. Az egy szezonban szerzett legtöbb pole rekordját Sebastian Vettel tartja 15 elsőséggel – Hamiltonnak még kilenc futama van, hogy beállítsa a német 2011-es csúcsát.



Hamilton úgy véli, hogy tavaly is a csúcson teljesített, az időmérő azonban fájó pont maradt számára, és eltökélt szándéka volt, hogy idén sokkal jobban teljesít majd szombatonként. „Egyértelmű célom volt fejlődést elérni ezen a téren” – idézte Hamiltont a Crash.net. „Tavaly fantasztikus szezont futottam, és úgy kezdtem az ideit, hogy azon gondolkoztam, hol lehetne javulnom. Nehéz észrevenni, hol van előrelépés, ha a legjobbadat nyújtod. Azt viszont élvezetem, ahogyan próbáltam megtalálni a módját, hol tudnék idén jobban teljesíteni. Az időmérők remekül alakultak, különösen a Q3-as szakaszok, ahol pole-okat szereztem.”

Nico Rosberg vele szemben frusztrációjának adott hangot, mivel csak a versenyekre koncentrált, picit elhanyagolva az időmérőket. „Semmiképp sem értem, hogy miért ilyen nagy a különbség a tavalyi és az idei teljesítményem között e tekintetben” – nyilatkozta a német az Autosportnak. Az utóbbi két futam tendenciája az, hogy semmit sem ér a pole, sőt, még az első soros rajt sem, ha nem sikerül megfelelő ütemben elkapni a rajtlámpák kialvását, Belgiumban pedig lehet, hogy még jobban szenvedni fognak a mercedesesek – de az is valószínű, hogy éppen a vb-cím várományosai fognak alkalmazkodni hozzá leginkább, visszaállítva a világ rendjét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: