DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mégsem megy Bottas a Ferrarihoz?

A Ferrarinak péntekig kell hosszabbítania Kimi Raikkönennel, ha nem akarnak elhúzódó tárgyalási procedúrát, az F1-es csapatfőnök azonban halogat. A sajtóhírekben Romain Grosjean neve bukkant fel a vörösökkel kapcsolatban…

Kimi Raikkönen szerződésének opciója sajtóértesülések szerint július 31-én, azaz most pénteken jár le. Ha a Ferrari külön egyeztetések és huzavona nélkül meg akarja tartani a finn világbajnokot, eddig az időpontig kell lépnie. Természetesen később is lehetőség lesz Raikkönen marasztalására, de ebben az esetben új szerződést kell kötni, tárgyalni a feltételekről, hosszas papírmunkát intézni. Emlékezhetünk, Lewis Hamilton esetében ez milyen sokáig tartott.

Pedig a Ferrari nem kapkodja el a hosszabbítást. Maurizio Arrivabene csapatfőnök elmondása szerint a nyári szabadságán nem fog a pilótafelálláson agyalni. „A nyári szünetben szünetet tartasz. Úszni mész, hegyet mászni, biciklizni. Máskülönben nem lenne szünet” –fogalmazott Arrivabene, aki mindeddig nem tett egyértelmű utalást arra, meg akarja tartani Raikkönent vagy sem.

A csapatvezető szintén elmondta, jelenleg az autóra helyezik a hangsúlyt, a versenyzői problémakör még várhat. „Érdekes, mert mikor erre a kérdésre válaszolok, arra panaszkodnak, hogy mindig ugyanazt mondom, és gondolkodás nélkül mégis állandóan felteszik ugyanezt a kérdést. A célunk az, hogy most az autóra fókuszáljunk, később lesz időnk a versenyzőről beszélni.”



Eddig Valtteri Bottas tűnt a legbiztosabb lehetséges utódnak, az olasz sajtó már tényként is közölte leigazolását, a svájci Blick szerint azonban a maranellói istálló nem fogja megszerezni a finn pilótát. Mivel Bottas szerződésében opció szól a 2016-os évre, a Williams 12-18 millió eurót kér kivásárlási árként.

„Ez nem futball” – idézi a lap Sergio Marchionne Ferrari-elnököt. „Az ilyen átigazolási díjak maradjanak csak abban a sportban.”

A Blick szerzője, Roger Benoit a helyére egy másik nevet húzott elő a kalapból. Romain Grosjeant érvényes szerződés köti a Lotushoz 2016-ra, a francia versenyző pedig nem titkolja, szívesen szerepelne a Renault-nál, amennyiben az autógyár felvásárolja a csapatot. Grosjean kontraktusában azonban egy kilépési záradék is szerepel, amely lehetővé teszi a csapatváltást abban az esetben, ha valamelyik nagyágyúhoz, például a Ferrarihoz vagy Mercedeshez mehet.

A Ferrari hagyományosan hazai versenyén, az Olasz Nagydíjon szereti bejelenteni igazolásait, 2013-ban itt közölték, hogy Kimi Raikkönen újra csatlakozik a gárdához.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: