DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ecclestone: Hihetetlen verseny volt!

Nem csak a szurkolók, hanem az F1 nagyura, Bernie Ecclestone is elragadtatással beszélt a múlt vasárnapi Magyar Nagydíjról, hozzátéve ugyanakkor, hogy több ilyen versenyre lenne szüksége a sportnak.

Emlékezetesre sikerült a Sebastian Vettel győzelmével végződő jubileumi, 30. Magyar Nagydíj, amely az év versenyét produkálta eddig az idei Formula-1-es szezonban. A teljes autósportos társadalom szuperlatívuszokban beszélt a vasárnapi futamról, s így tett Bernie Ecclestone is, aki ugyanakkor a tőle megszokott élcelődést is belevitte mondandójába:

„Hihetetlen verseny volt! Gondoljátok, hogy ha megváltoztattuk volna a szabályokat, jobb lett volna? Mit gondoltok, mi történt vasárnap, ami miatt ennyire jó volt a verseny?” – szegezte a kérdést az F1 izgalmait állandóan bíráló sajtó munkatársainak a Hungaroringen. Amikor válaszként a körülmények szerencsés együttállását említették neki, a száguldó cirkusz ura azonnal lecsapott a válaszra:

Hungaroring_rajt



„Így van! Én is ezt mondom: a körülmények. Ilyenek megtörténnek. Nagyon jó futam volt, a közönség szenzációs hangulatot teremtett, és a Bianchi-család is eljött. Úgy tűnik, minden remekül működött. Szerencsések voltunk.”

Ecclestone hozzátette, hogy a Formula-1-ben mindig is voltak jobb és rosszabb futamok, ám azt ő is elismerte, hogy az utóbbi időben túlsúlyba kerültek az utóbbiak: „Nincs elég jó versenyünk! A legmókásabb, hogy beszéltem az egyik mercedeses sráccal, és azt mondtam neki: „Ha látjátok, hogy nem tudjátok megnyerni a futamot, nem tennétek kicsit izgalmasabbá?”. Nos, jó munkát végeztek” – viccelődött Ecclestone, aki egyébként a leintést követően valóban „megköszönte” Toto Wolffnak, a Mercedes ügyvezető igazgatójának, hogy nem nyerték meg a hungaroringi viadalt.

Végezetül a Bianchi-család meghívásáról is beszélt Ecclestone, aki repülőgépet biztosított a magyar futam előtti héten elhunyt Jules Bianchi rokonainak: „Úgy gondoltam, itt a helyük. Úgy gondolom, ha leesel egy lóról, vissza akarsz ülni rá, nem fogod abbahagyni a lovaglást. Azt mondtam az apjának: „te szereted az F1-et”.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: