DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz nem akar balhét csapatával

Aligha lenne tanácsos már újoncként összerúgni a port a Red Bull-birodalommal: Carlos Sainz visszaszívta a szavakat, melyekkel arra utalt, hogy csapata Verstappent favorizálja.

A Renault-motoros autók, a két Red Bull és Max Verstappen Toro Rossója kiváló versenyt teljesített a Magyar Nagydíjon, egyedül az üzemanyagnyomás problémája miatt kieső Carlos Sainz maradt ki a szórásból. Pedig sokáig Verstappen előtt állt: a megszokottól eltérő módon mégis a holland kapta a kedvezőbb taktikát, előbb hozták ki kerékcserére, ennek köszönhetően pedig átugorta a spanyolt.

Ezen kapta fel a vizet Carlos Sainz Jr. „Nem mondták el nekem, miért nem én állhattam ki előbb. Képzeljék el, mekkora dühöt érzek. Max elém vágott, megelőzött a bokszban. Ezt nem tudom megérteni” – fakadt ki csapatára a 20 éves versenyző a spanyol Marca lapnak. Az AS újság egyenesen felvetette, a Toro Rosso a szupertehetségnek kikiáltott Verstappent favorizálja.



A spanyol pilóta utólag már másként látja a helyzetet, másodszor is nyilatkozott a Marcának, a mérnökökkel való megbeszélés után. „Azt akarták, hogy mindketten megelőzzük a Williamset, és ez tűnt a legjobb megoldásnak” – mondta Sainz, aki hozzátette, nem áll szándékában összekapni csapatával. „Nem akarok vitát generálni, csak a legjobbamat akarom nyújtani, és néhány erős eredményt szerezni a Toro Rosso számára.”

A Magyar Nagydíj után Max Verstappen már 22 ponttal rendelkezik, Sainz továbbra is 9 egységen áll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: