DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Én hibáztam a Ricciardo-ütközésnél

Bár nem akart szándékosan a Red Bull pilótájának hajtani, Lewis Hamilton elismerte vétkességét az F1-es Magyar Nagydíjon történt incidensben, amely miatt csak hatodik helyen végzett.

Mindkét Mercedes messze a dobogótól, gyenge helyezésekkel, Hamilton hatodik, Rosberg nyolcadik pozícióban zárta a Magyar Nagydíjat, és szintén közös vonás, hogy a két pilóta az első kanyarban Daniel Ricciardóval ütközött – az ausztrál mindent megúszva végül a dobogó legalsó fokára állhatott. Míg a Red Bullos és Rosberg ütközéséért senkit sem büntettek, és a felelősségét is tagadta mindkét érintett, addig a Hamilton-Ricciardo incidensért a világbajnok bokszutca-áthajtást kapott. Ő egyúttal el is ismerte, bár nem szándékosan ért össze a Red Bullal, őt terheli a felelősség.

Hamilton nehézségei – melyek miatt a brit sajtó úgy fogalmazott, egy ittas emberhez hasonlóan vezetett – azonban korántsem az 50. körben történt incidenssel kezdődtek. „A rajtom nem volt ideális, a Ferrarik igazán gyorsan elindultak, így hirtelen támadás alá kerültem mindkét oldalról. Aztán szoros helyzetbe kerültem Nicóval a kör későbbi részén, ahol blokkoltam a kerekeket és kimentem. Azután, természetesen, ott volt az incidens Ricciardóval.”



„Nem volt szándékos, de én hibáztam. A szűk íven fordult kívül, én pedig elveszítettem a tapadást, kifogytam az útból, és alulkormányzottan nekimentem” – idézte fel az esetet a világbajnok. „Ez áthajtást jelentett, amely miatt újra visszaestem a mezőny hátsó részébe, és innen kellett felkapaszkodnom. Onnantól azt mondtam magamnak, hogy legyek nyugodt, és ne adjam fel, így pedig még esélyes lehetek néhány pontra. Ebben az időszakban láthatták, hogy az autó tempója igen erős – a tempó ott volt egész hétvégén –, de egyszerűen túl sok hibát követtem el.”

Végül a szintén Ricciardóval ütköző balszerencsés Rosberg Hamilton mögé esett vissza, a brit így 4-gyel több pontot gyűjtött riválisánál. „Végeredményként kármentés volt a bajnoki pontokat illetően. Most arra van szükségem, hogy átvigyem a nyárra a pozitívumokat, Spában pedig újra formában legyek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: