DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az olaszok a miniszterelnökben, az oroszok Kvjatban bíznak

A római kormány vezetőjét is harcba szólították Monza F1-ben maradásáért, míg a bizonytalan sorsú Orosz Nagydíj szervezői abban reménykednek, hogy Danyiil Kvjat győzelemért fog harcolni náluk.

Továbbra is elképzelhető, hogy már csak két verseny jut Monzának a Formula-1-ben, 2016 után pedig kikerül a versenynaptárból a tradicionális helyszín, amely 1950 óta csupán egyetlen évet hagyott ki. A verseny megmentéséhez politikusok is csatlakoztak, Lombardia elnöke például azt szeretné, ha a Ferrari megfenyegetné a sportágat: kiszállnak, ha az Olasz Nagydíj nem marad Monzában.

Giovanni Malago, az olaszok olimpiai bizottságának vezetője Matteo Renzit, a miniszterelnököt is be akarja vonni a küzdelembe. „A Ferrari egyenlő Olaszországgal. Ezt pedig a feszült pillanatokban is tiszteletben kell tartani” – mondta a Tuttosport lapnak Malago, aki a Ferrarit pedig a monzai pályával azonosítja. „El fogok menni a nagydíjra, hogy kiálljak amellett, ami szerintem szent és sérthetetlen, hogy az F1 folytassa Monzában, és hivatalosan meghívom a miniszterelnököt, Renzit is.”



Monza bizonytalan helyzetének oka a pénz, ugyanezen okból pedig felmerült, hogy az idei Orosz Nagydíj – melyet egy hónappal az olasz után tartanak – is veszélyben lehet az ország gazdasági krízise miatt. A híreket cáfolták, a szervezők pedig a Magyar Nagydíjon első dobogóját begyűjtő Danyiil Kvjat nézőcsalogató vonzerejében bíznak.

„Danyiil egy olyan versenyző, akiben óriási potenciál rejlik. Jó, hogy ezt kezdjük meglátni. Remélem, hogy Szocsiban képes lesz a győzelemért harcolni” – mondta a Tass hírügynökségnek optimistán Sergey Vorobyev, a verseny promótere. Kijelentése a jelek alapján inkább hazabeszélésnek tűnik: míg a Hungaroring kifejezetten kedvez a Red Bull autójának, addig a tavalyi első Orosz Nagydíjon Ricciardo és Vettel csak hetedik és nyolcadik helyen értek célba egy ideinél jóval versenyképesebb autóval.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: