DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLarené az egyik legjobb karosszéria

A McLaren vezérigazgatója, Ron Dennis elmondása szerint hisz abban, hogy az MP4-30 karosszériája felveheti a versenyt a többi F1-es autóéval, és teljesítményében közvetlenül a Mercedes mögött áll.

Következésképpen a brit elmondta, hogy a rossz eredményekért csak a Honda motorjait lehet felelőssé tenni, ezzel szemben azonban a harmadik pilóta, Stoffel Vandoorne a Grand Prix Times című lapnak azt nyilatkozta, hogy az egész csomag fejlesztésre szorul.

Dennis a Sky Sportsnak elmondta, hogy a legtöbben, beleértve a két pilótát, Fernando Alonsót és Jenson Buttont is, pontosan tudják, mennyire gyors a McLaren a kanyarokban, csakhogy az egyenesekben nincs meg a kellő végsebessége. „Nagyon könnyen kritizálhatnák az McLarent, azonban mégsem teszik. Ők, akik az autót vezetik, tudják, hogy kimagaslóan gyors a kanyarokban."

Fernando Alonso Silverstone3



„Egyelőre még nincs a Mercedes szintjén, mint a Mercedes, de a rajtrács többi autójához hasonlíthatjuk. A Formula-1-ben mindenki tudja ezt. Mindenki meg tudja nézni az adatainkban, hogy hol vagyunk lassúak, és hol vagyunk gyorsak.”

Emellett Dennis egy jobb szezonzárásban reménykedik, amennyiben a Honda tudja hozni az általa megígért fejlesztéseket. „Hiszem, hogy lépésről lépésre eljutunk egy magasabb szintre, el akarjuk hinni mindazt, amit a Honda mondott nekünk, és ha mindazt tudják hozni, amit megígértek, akkor kétségtelen, hogy sokkal versenyképesebbek leszünk az elkövetkezendő néhány versenyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: