DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Ferrari ismét a régi hibáiba esik

Az F1-es Brit Nagydíj után az olasz média már aggódik a Ferrari teljesítménye miatt. Észrevételeik szerint ugyanis, a csapat ismét kezd visszaesni a régi hibákba.

A La Repubblica című olasz lap azt hangoztatta, hogy a legutóbbi verseny volt a Maranellóiak leggyengébbje az idén, míg a Tuttosport arra figyelmeztet, hogy a csapat álma a világbajnoki címről egyre inkább szertefoszlik. Elsősorban az a kérdés foglalkoztat mindenkit, hogy a mindennél fontosabb fejlesztési versenyben a Mercedesen kívül a Williams is megverte-e őket vagy sem. Kimi Raikkönen a futam után azt nyilatkozta, hogy az az autó jó volt, mindössze a tempó hiányzott, míg Sebastian Vettel dobogóra állhatott ugyan, de a sikert inkább a kiszámíthatatlan angliai időjárásnak köszönte, mintsem az SF15-T gyorsaságának.

„Ez egy olyan siker volt, amit nem igazán érdemeltünk meg” – mondta a német. „Minden bizonnyal fejlődnünk kell. Ha megnézed a különbségeket, lassabbak voltunk ezen a versenyen, mint az ezt megelőzőeken” – nyilatkozta a német Auto Motor und Sport magazinnak.

150036_aus_resize



A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene kijelentette: „Van egy kis problémánk, amit azonnal elemeznünk kell. Az egyenesekben elég lassúak voltunk, és a kanyarokban sem sikerült időt nyernünk. Van egy nagyszerű pilótánk, egy remek stratégiánk, viszont egy jó autóra is szükségünk van” – tette hozzá Vettelt méltatva. Később azt is elmondta, hogy a Ferrari nem csak a silverstone-i és az azokhoz hasonló pályákon gyengélkedik, hanem a Pirelli keményebb keverékein is. „Sajnos még lehet ehhez hasonló hétvégénk Spában és Szuzukában.”

„Minden téren dolgoznunk kell a fejlesztéseken, mert nem akarom, hogy a Williams legutóbbi futamokon mutatott kitűnő teljesítménye problémát okozzon. Azt akarom, hogy továbbra is csak a Mercedes legyen az egyetlen problémánk.”

Azonban a La Repubblica kijelentette, hogy a Ferrari autóinak a hibái túl sokáig kitartottak, így idén már nem nyerhetik meg a világbajnokságot. Szóval itt lenne az ideje a következő évi autóra gondolni? Arrivabene ezt is megválaszolta: „Nem szeretném újra átbeszélni ezt a régi témát... Ezt a projektet félbehagyni hiba lenne. A 2016-os modell a 2015-ös gépünk továbbfejlesztése, szóval, ha abbahagynánk a munkát az idein, akkor rengeteg fontos információtól fosztanánk meg magunkat.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: