DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sprintverseny? Eltérő véleményen az élpilóták

Az F1-ben az utóbbi napokban újabb és újabb módosítások tervezetei ütik fel a fejüket, melyek nem aratnak osztatlan sikert a mezőny tagjainak körében, így véleményeik nagyban eltérnek egymástól.

Ezek közé az újítások közé tartoznak a Stratégiai Csoport szerdai ülésén szóba került változtatások a nagydíjak hétvégéinek programjában. Az FIA megerősítette, hogy valóban jó néhány innovatív és izgalmas ötletet vitattak meg. Később felfedték, az újítások között szerepelne egy szombati sprintverseny, ami azonban nem nyerte el minden pilóta tetszését.

Hamilton támogatná az ötletet, miszerint variálják át menetrendet, így felrázva a sportot, de úgy véli, hogy a többi pilótával is egyeztetni kell a végleges döntés előtt. „Nagyon-nagyon örülnék annak, ha változna a versenyhétvége” – nyilatkozta a mercedeses pilóta. „Már kilenc éve itt vagyok, a csütörtök, péntek, szombat és vasárnap mindig pontosan ugyanazt a forgatókönyvet követi, örülnék, ha kicsit összezavarnák, hogy izgalmasabbá tegyék.”

Dppi_00115004_073_resize



„Ha az elkövetkezendő hét évben minden ugyanígy marad, nem hiszem, hogy el fogom tudni viselni. Jó lenne, ha a döntéshozók néha egyeztetnének a pilótákkal. Pozitívan hatna, ha megkérdeznének minket, szeretném őket segíteni mindenben, amiben csak lehetséges.”

Ezzel szemben Vettel úgy hiszi, a tradíciók fontosabbak, és a sportnak vannak más problémái, melyek mielőbbi megoldásra szorulnak. „Szeretek versenyezni, de hagyománytisztelő vagyok, így nem támogatom az ötletet. A nagydíjnak ugyanannak kell maradnia, ami most. Tudom, hogy ez csak egy kvalifikációs verseny lenne, de ez sokat elvenne a vasárnapi látványból. Úgy hiszem, hogy vannak más, megoldásra szoruló problémáink, mint az, hogy legyen egy szombati verseny. Példának okáért gondolkodhatnánk az igazán nagy problémákon: a bukósisakok kinézetén” – tette hozzá már viccelődve. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: