DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Már Verstappent is szóba hozták a Ferrarival

A ferraris Kimi Raikkönen üléséért folytatott harcban immár a Toro Rosso, egyben az F1 legfiatalabb versenyzőjének, Max Verstappennek a neve is felmerült, így ő már a negyedik pilóta, aki bekerült a kalapba.

A holland De Telegraafnak erősítette meg egy meg nem nevezett forrás, hogy a 17 éves tehetség is egy komoly opció lehet az olaszok számára. Ám ebben az esetben a Ferrarinak ki kellene vásárolnia Verstappent a Red Bulltól, mivel szerződésben áll velük. Verstappen elmondása szerint ezek a pletykák hízelgőek a számára: „Ez azt jelenti, hogy jól teljesítek. Természetesen jó lenne a Ferrarinak versenyezni. Azt hiszem, hogy ha kapsz egy ilyen lehetőséget, akkor el kell fogadnod.”

Valójában persze a tapasztaltabb Valtteri Bottas, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg sokkal előrébb foglalhat helyet a Ferrari listáján, mint az újonc Verstappen, így jövő évi váltása még bizonyára nem reális lehetőség.

verstappen_jerez



Azonban Max ugyancsak híres, és egykori F1-es pilóta édesapja, Jos Verstappen elmondta: „Valamit jelent az, ha nyolc futammal a debütálása után már szóba is hozzák a Ferrarival.” Emellett megemlítette azt is, hogy érvényes szerződése van a fiának, ám elmondása szerint az életben semmi sem lehetetlen.

„Mi mindig a jövőre gondolunk, végtére is Max számára a futamgyőzelmek és a világbajnoki cím a cél, még annak ellenére is, hogy a karrierjének abban a szakaszában van, mikor még különösen fontos számára a tapasztalatszerzés. Azt hiszem, egy szezon után nehéz megmondani, hogy készen áll-e a Ferrarira. De úgy látom, hamar felveszi a versenyt a többiekkel, fejlődik és teljesít. Úgy gondolom, hihetetlenül jól teszi a dolgát. Számomra pedig nem sokat számít, hogy egy kék, sárga vagy vörös autóban versenyez” – nyilatkozta a büszke apa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: