DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso ismét motorbüntetés előtt áll

A spanyol F1-es pilótát még az ág is húzza: a Honda megvizsgálta a Spielbergben használt motorját, és sérülést fedezett fel rajta, ami újabb büntetést vonhat maga után.

Szinte mindenki viccelődött az ausztriai 50 helyes rajtbüntetéssel a McLaren hétvégéje kapcsán, de tényleg tragédia, ami a wokingiaknál idén folyik. Fernando Alonso az Osztrák Nagydíj első körében komoly bukást úszott meg, autója viszont annál több sérülést szenvedett. A leamortizált karosszéria alatt azonban a motor is megsínylette a Kimi Raikkönen autójával, majd a fallal való találkozást – a Honda mérnökei így kénytelenek lesznek újból kicserélni a spanyol erőforrását Silverstone-ra.



Jenson Button szenzorhiba miatt állt ki a versenyből, de a japánok még fontolgatják, hogy szükséges-e a csere – ennek ellenére nem is kezdődhetne rosszabbul a McLaren haza hétvégéje. „A futam után mindkét motor visszatért a gyárba, ahol vizsgálat alá vetettük őket. Úgy véljük, hogy Fernando erőforrása komoly károsodást szenvedett a balesetben, így valószínűleg ki kell majd cserélni. Ami Jensont illeti, az ő motorja még vizsgálat alatt van” – mondta Yasuhisa Arai, a Honda motorsport-főnöke.

A japán gyártó korábban két zsetont használt az idei szezonra engedélyezett kilencből, de Silverstone-ra maradnak a régebbi konfigurációnál. „A Honda nem tervez semmilyen újítást motorjain a Brit Nagydíjra, viszont az aerodinamikai módosításokhoz fogjuk hangolni az erőforrásokat” – tette hozzá Arai-szan. A McLaren utoljára két éve nem szerzett pontot hazai nagydíján, és nem valószínű, hogy megismétlik tavalyi eredményüket, ahol Jenson Button a negyedik, Kevin Magnussen pedig a hetedik helyen végzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: