DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Top3: Csak Rosberg nem volt elégedett

Lewis Hamilton boldog volt, hogy visszakerült az őt megillető pozícióba, Nico Rosberg pocséknak értékelte teljesítményét, míg Kimi Raikkönen örült neki, hogy idén először zárt az első háromban.

Az idei hetedik időmérő edzésből hatodik alkalommal is élen záró Lewis Hamilton széles vigyorral huppant le a sajtótájékoztatón, teljes joggal: noha a hétvége legnehezebb része még hátravan, montreali (összességében 44.) pole-pozíciójával tudtára adta Nico Rosbergnek, hogy a monacói fiaskó után ki az úr a háznál. A német versenyző egy szóval („pocsék”) jellemezte délutánját, Kimi Raikkönen pedig szokásához híven, egy-két félmosollyal konstatálta idei legjobb Q3-as eredményét.

„Nagyon jól éreztem magam az autóban ma, noha nem ez volt a legkönnyebb időmérőm. Nem is sikerült megfelelő kört futnom az utolsó szabadedzésen, szinte vakon érkeztem a kvalifikációra. De szeretek itt lenni, hiszen itt nyertem az első versenyemet, és az első pole pozíciómat is. A csapat komoly erőfeszítéseket tett meg az elmúlt két hétben, hogy Nicóval ismét az első sorba tudjunk kerülni. Az első Q3-as köröm lehetett volna jobb is, a másodikat viszont elrontottam az első szektorban, de meglett a pole, annak ellenére, hogy a gumikat sem volt könnyű felmelegíteni.”



„Úgy tűnik, hogy a Ferrari összeszedte magát, de még mindig mi vagyunk a legjobbak csapatként, ami annak köszönhető, hogy mi is próbáltunk fejlődni csapatként. Eddig nem alakult simán a hétvégénk, de a korábbi versenyekről vannak tapasztalataink, és a most megszerzett eredményekre is lehet építenünk” – tette hozzá Hamilton.

Nico Rosberg az edzés végén, a rádióban a pocsék szót használta időmérőjére, amit a sajtótájékoztatón meg is erősített. „Igen, így lehetett összefoglalni a legjobban, hiszen nagyon jól éreztem magam az autóban, a végén mégsem álltak össze a dolgok. Küszködtem a tapadással, főleg az első szett gumin, így ki kell elemeznünk, hogy mi történt pontosan. Gratulálok Lewisnak, de csak a futam számít, ahol előzni is lehet, így egyáltalán nem lefutott a küzdelem.”

 

Kimi Raikkönen először kvalifikált a Top 3-ba idén, és úgy véli, a legtöbbet hozta ki az edzéséből. „Nem tudom, még milyen stratégiánk lesz holnap, de elég jól állunk. A körülményekhez képest a lehető legjobb eredményt értük el, noha csalódott vagyok a csapat miatt. A futamon erősebbek vagyunk, és jó rajtot kell majd elkapnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: