DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ismét dicséretet kapott Felipe Massa

Habár az elismerés megint csapata részéről jött: Pat Symonds „hihetetlen”-nek nevezte a versenyzőt, és úgy véli, jót tett neki, amikor távozott az Alonso köré épített Ferraritól.

Felipe Massa 2014 elején érkezett a Williams csapatba, ahol különösen az említett idény végén teljesített erősen, Monzában, Interlagosban és Abu Dhabiban is pódiumra állhatott. A mezőny egyik legtapasztaltabb pilótájának rutinját nagyon sokra becsülik az istállónál, és nagy a valószínűsége – különösen, ha Valtteri Bottas a pletykáknak megfelelően a Ferrarihoz igazol –, hogy a következő idényben is a grove-iak kötelékében marad.

„Mielőtt Felipe a Williamshez érkezett, nem ismertem őt igazán jól” – vallotta be a csapat műszaki főnöke, Pat Symonds a brazil UOL Esporte lapnak. „Ő azon emberek közé tartozik, akiket ha egy étteremben meglátsz, valaki pedig azt mondja, hogy ő egy versenyző, nem fogod elhinni neki. De amikor versenyautóban látom őt, az hihetetlen.”



„Az egyetlen alkalom, amikor bármilyen hosszú ideig beszéltem vele, 2006-ban, Monzában volt, mikor a stewardok irodájában vitatkoztunk. Emlékszem, még azzal is megvádoltam őt, hogy úgy tesz, mintha nem beszélne jól angolul, pedig igenis tisztában voltam vele, hogy tud.” Abban az időben Symonds a Renault-nál dolgozott Fernando Alonso oldalán, aki később négy évig volt Massa csapattársa a Ferrariban.

„Nagyon is tudom, menyire jó Alonso, ezáltal pedig biztos lehettem benne, hogy ez a srác is jó. Ezt is mondtam neki az első alkalommal, amikor a Williamsnél beszéltünk: ’Már legyőzted Alonsót, ezért hiszünk benned.’ Azt gondolom, hogy ez a viselkedés – nemcsak az én részemről, hanem a csapat részéről is – megnyugtatta őt.”

„Többé nem harcol egy olyan világgal, melyet Fernando Alonso vezet. Most már egy csapat része. Egyik nap legyőzi Valtterit, a másikon nem, de ez nem számít. Mindenki azért küzd, hogy a csapatot vigye előbbre” – zárta Symonds.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: