DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen nem válaszol a Massa-kritikára

Nemrég Felipe Massa illette éles szavakkal a Monacóban balesetet szenvedő F1-es újoncot. Verstappen hangsúlyozta, a történtek nem fognak megismétlődni, de a brazil megjegyzéseit nem méltatta válaszra.

A fiatal holland Romain Grosjeannal való ütközése alaposan felbosszantotta Felipe Massát – annak ellenére, hogy az ő versenyét nem befolyásolta a baleset –, nyilvánosan kritizálta a veszélyesnek tartott Toro Rosso-versenyzőt, és még arra is utalást tett, hogy 17 éves kora játszott közre a történtekben.

Az előző hétvégén a World Series by Renault spái fordulóján szembesítették Max Verstappent a vádakkal. „Amit tanultam, az az, hogy nem szabad megismétlődnie” – idézi az Autosport a Kanadai Nagydíjra öt rajthelyes büntetéssel sújtott hollandot. „Az ilyen dolgok megtörténnek, de most itt az idő továbblépni, és az előttünk álló, kanadai versenyre fókuszálni. Már megnéztem néhányszor. Kemény bukás volt, egészen biztosan az eddigi legnagyobb számomra. Boldog vagyok, hogy nem sérültem meg” – fejezte be, ügyesen elkerülve a valódi válaszadást Massa kijelentéseire.



Romain Grosjean, aki a monacói futamot be tudta fejezni, de a pontszerzésre való esélye elúszott, újból hangsúlyozta, nem féktesztelte az újoncot – emellett Verstappen tehetségét méltatta. „Természetesen nem, mit érhettem volna el vele? Nem fékeztem hamarabb, a lábamat sem emeltem el előbb azon a körön. Az adatok azt mutatják, hogy igazából öt méterrel később fékeztem, mint az előző körben. Az FIA meglehetősen alaposan szokott vizsgálódni.”

„Nem is tudom, mi bosszantott engem jobban: hogy kiütöttek a pontokból, vagy hogy részt kellett vennem az utólagos vizsgálatokon olyasmi miatt, ami kétségtelenül nem az én hibám volt. Max saját versenyének vetett véget azzal, hogy túl agresszívan vezetett a rossz pályán, melynek következményeit mindketten viseltük. Tanulni fog belőle. Ő egy nagyon tehetséges versenyző” – zárt a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: