DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ecclestone: Nem akarom látni Schumachert

A 84 üzletember az F1 Racingnek adott interjúja attól volt különleges, hogy az olvasók kérdezhették - és ahogy az lenni szokott, olyan dolgot is megtudhattunk róla, amit eddig nem.

Leginkább őrült ötletei miatt kerül Bernie Ecclestone az internetes portálok címoldalaira, és – ahogyan az F1 Racing is megjegyezte – ritkán ül le valakivel hosszabb interjúra. Most mégis kivételt tett, ahol ráadásul az olvasók kérdéseire válaszolhatott. Nem egy kérdés érkezett hozzá a Forma-1 jelenlegi helyzetével kapcsolatban, valamint arról, hogy hogyan is lehetne jobbá tenni azt.

„Először is, túl sok pénz kell ma ehhez, másodsorban rengeteg olyan ember van itt, akiknek nagy az egója, akik elhiszik, hogy versenyre kelhetnek a nyerő csapatokkal. Például nincs szükség óriási motorhome-okra… nem hiszem, hogy üzletként tekintenének szerepvállalásukra. A képlet egyszerű: nem szabad többet költeni, mint amennyiről tudod, hogy már túl sok – de nagyon sokan ezt teszik” – Ecclestone ekkor felvett az asztalról egy netről kinyomtatott cikket, ahol az egyik kiscsapat a pénzügyi gondjaik miatt panaszkodott…



Ecclestone arra viszont nem tud választ adni, hogyan lehetne újabb rajongókat a sportághoz csalogatni. „Talán más tudna erre válaszolni. Mi vonzotta az embereket 30-40 évvel ezelőtt? Talán más szórakoztatási ágak jelentek meg, talán a tévé az oka, amely más dolgok felé kezdte terelni az emberek figyelmét. Itt van például a futball – mérkőzések ezreit játsszák a világon, mi pedig csak 20 „meccset” tudunk felmutatni.”

A kereskedelmi jogok tulajdonosa azt is kifejtette, hogy mit gondol a közösségi médiáról. „Nem zárkózok el teljesen tőle, csak egyszerűen nem hiszem azt, hogy ezáltal meg lehetne szólítani a fiatalabbakat. Mi vonzotta őket 30-40 éve? Akkor nem volt közösségi média, mégis követték az F1-et.”

Ecclestone 1971-től 1988-ig a Brabham vezetője volt, de előtte menedzserként segítette a sportág egyetlen poszthumusz világbajnoka, Jochen Rindt a pályafutását. „Nagyon közel álltunk egymáshoz, így ő a kedvenc pilótám a múltból. Van azonban egy másik is, akit nem becsülnek eléggé, az pedig Alain Prost. Az emberek soha nem beszélnek róla. Persze tudjuk, milyen szuper volt Ayrton és Michael, de az emberek elfeledkeztek Alainról.”

A 84 éves üzletember Michael Schumacherről is ejtett pár szót, ami első olvasásra igencsak megdöbbentőnek tűnik: „Nem láttam Michaelt a balesete óta” – mondta Ecclestone. „Nem akarom úgy látni. Olyannak maradt meg bennem, amilyen mindig is volt, és így szeretném látni a jövőben is. Ha visszatér, azt akarom, hogy olyan legyen, mint régen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: