DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Grosjean: A Renault még idén meg fog erősödni

Bár a Lotus pilótája már nem a francia erőforrásokkal versenyez, meglepő módon mégis ő vélekedik úgy, hogy az F1-es motorgyártó még a szezon vége előtt fel tud zárkózni a Mercedesre és Ferrarira.

Romain Grosjean pályafutását a Renault gyári csapatánál kezdte, majd a Lotus pilótájaként egészen az idei szezonig a franciák motorjaival versenyzett, istállója idén váltott a Mercedes hajtásláncára. A hangzatos ígéretek ellenére a Renault 2015-ben jelentős hátrányba került a rivális motorszállítókhoz képest, műszaki hibák és teljesítménybeli lemaradás jellemezte őket, amiért egészen Monacóig egyszer sem sikerült betörniük a legjobb ötbe. Első számú csapatuktól, a Red Bulltól sok optimista nyilatkozatot még nem hallottunk a motort illetően, Romain Grosjean kívülállóként sokkal többre számít tőlük.



„Úgy gondoltam, egy kicsit többet tudnak majd fejlődni, mint tették, főleg az első versenyen, Melbourne-ben” – nyilatkozott Grosjean a crash.net-nek, ennek ellenére azonban nem írja le őket. „Továbbra is úgy gondolom, hogy meglephetnek néhány embert az év végére. Mindig képesek voltak felzárkózni. Nem értem, miért ne tudnának megoldást találni a V6-ra. A V12-esük jó volt, a V10-esük jó volt, V8-asuk jó volt, miért ne ismétlődne ez meg?”

Amit Grosjean látszólag figyelmen kívül hagy, az a Renault korábbi kijelentése, miszerint fejlesztéseivel a 2016-os idényre koncentrál, és a szezon közbeni módosításokra felhasználható zsetonokkal is ebből a célból tartalékol. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke indulatosan szintén felszólította egyszer a franciákat, hogy a szezon már elúszott, összpontosítsák minden erejüket 2016-ra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: