DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Mi lehet a Force India titkos fegyvere?

Mármint a Silverstone-ban érkező VJM08B mellett, amitől szintén sokat várnak a Force Indiánál. VIjay Mallya elárulta, hogy más fegyverük is van az autón kívül a következő versenyekre.

A Force India eddig a szezonban minden versenyen a top 10 határán autózott mindkét autójával, mégis Sergio Perez számára jött ki jobban a lépés, aki Monacóban remek hetedik hellyel örvendeztette meg csapatát. A csapatfőnök szerint – a mexikói kvalitásait nem lebecsülendő – ez egy okra vezethető vissza: a VJM08-ason nagyon jól bánik a szuperlágy gumikkal.



„Az autó elég jól megy rajtuk, ráadásul több olyan verseny jön, ahol a szuperlágyakat is használni fogjuk, így optimisták vagyunk” – mondta Mallya a Motorsport.com-nak. „Az igazi 2015-ös fegyverünk a Silverstone-ban bemutatkozó B-autó lesz, amivel reméljük, hogy sikerült javítani a teljesítményünkön. Soha nem láttam még a mérnökeinket ilyen izgatottnak, de amíg nem látjuk az eredményeket a pályán, addig nem szeretnék többet mondani róla.”

A monacói hetedik helyezés, és az így szerzett hat pont elég volt ahhoz, hogy a Force India két helyet is előrelépjen a ranglistán a nyolcadikról a hatodik helyre, a Toro Rosso és a Lotus elé. „Úgy gondolom, hogy nem csinálhattuk volna jobban” – nyilatkozta Perez. „A végén Kimi küszködött a gumijaival, de még így is gyorsnak bizonyult, szóval nem volt esélyem ellene. Ami a csapatot illeti, nagyszerű munkát végeztek a hétvége során.”

Perez száguldása ellenére Mallya kicsit csalódott volt amiatt, ahogyan Nico Hülkenberg versenye kezdődött. „Mindig jó érzés a pontzónában végezni, viszont kár, hogy ez Nicónak nem sikerült. Az Alonsóval történt incidens után visszaesett, viszont dicséretre méltó versenyt futott, és végül a 11. helyen hozta haza az autót.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: